Suomen ja Slovakian toinen miesten lentopallomaaottelun Jyväskylässä päätttyi sunnuntaina vieraiden voittoon 2-3 (23-25, 21-25, 25-18, 25-23, 14-16). Ottelu oli lentopallomaajoukkueen viimeinen ennen Maailmanliigan käynnistymistä.

Suomella oli suuria vaikeuksia erien alussa ja kaksi ensimmäistä menikin vieraille. Kolmannen erän hyvä loppu käänsi otteen isännille, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt.

Päivän parhaisiin onnistujiin kuuluivat Elviss Krastins (15/+10), passari Eemi Tervaportti ja jo tutusti keskipelaajakaksikko Markus Kaurto (11/+9) – Tommi Siirilä (14/+9) . Myös hakkuri Lelu Ojansivu (22/+9) jatkoi oikeaan suuntaan kulkemista, kuten libero Lauri Kerminenkin.

– Hieno nousu jäi päällimmäisenä mieleen. Miten viimeiset pallot nyt sitten meni, niin ne meni nyt noin. Taisteltiin ja peli rupesi toimimaan koko ajan paremmin. Kahdessa ensimmäisessä erässä startti oli passiivinen, se jäi mietityttämään, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo summasi.

– Viikonloppu antoi todellakin lisää uskoa tekemiseen. Kehitytään ja mentiin taas askel askeleelta eteenpäin. Nyt katseet kohti Japania, Sammelvuo jatkoi.

Ottelua oli seuraamassa ihmisiä mukavasti, yleisömäärä oli komea 1213. Lauantaina Suomi voitti Slovakian ensimmäisessä ottelussa 3-1.

Suomi aloittaa Maailmanliigan 1,5 viikon kuluttua perjantaina Osakassa. Siellä Suomi kohtaa viikonlopun aikana Korean, Japanin sekä Kuuban. Kotimaassa Suomi esiintyy seuraavan kerran Tampereella 1.-3.7. Maailmanliigan kolmannessa turnauksessa.

Lähde: Lentopalloliitto