Tampereen Voimistelijoiden Minetit lähtee hallitsevana maailmanmestarina puolustamaan MM-kultaansa.

Minetit sijoittui joukkuevoimistelun maailmancupin kokonaiskilpailussa toiseksi venäläisen Expressia-joukkueen taakse. Kovin kilpailu myös tulevissa MM-kilpailuissa käydään Suomen ja Venäjän kesken.

– Suomen joukkueet ovat SM-kilpailujen perusteella todella hyvässä kunnossa. Mitalitaistelussa meidän joukkueidemme kanssa tulee olemaan vanha tuttu Venäjä, mutta myös Bulgaria ja Japani. Kuuden joukkueen kärjessä mitaleille pääseminen vaatii molempina päivinä puhtaita suorituksia ja onnistumisia, joukkuevoimistelun lajipäällikkö Susanna Porola kuvailee.

Maailmanmestaruuskilpailuissa Suomella on vahva edustus. Minettien lisäksi Suomea edustamaan lähtee kolme muuta joukkuetta: OVO Team (Olarin Voimistelijat), Team Vantaa (Vantaan Voimisteluseura) ja Sirius (Jyväskylän Naisvoimistelijat).

Joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailuihin osallistuu kaiken kaikkiaan 19 maata, joista naisten kilpailuihin saapuu 34 joukkuetta. MM-kilpailuissa kaikilla mailla on kolmen joukkueen osallistumiskiintiö, jonka lisäksi hallitseva maailmanmestari osallistuu kilpailuihin kiintiön ulkopuolelta.

Hallitsevan maailmanmestaruuden 2015 lisäksi Minetit on myös lajin ensimmäinen EM-mestari 2016 ja joukkuevoimistelun suomenmestari 2016.

MM-kilpailut käydään Tshekin Brnossa 10.-12. kesäkuuta.

Lähde: Voimisteluliitto