Wilma Murto ylitti 450 Timanttiliigan Birminghamin kilpailussa. Tulos on kauden kotimainen kärkinoteeraus ja Salon Vilpasta edustavan hyppääjän paras ulkoradoilla hyppäämä tulos.

17-vuotias Murto ylitti aloituskorkeutensa 435 toisella. Sen jälkeen rima nousi lukemiin 450, jonka hän meni ensiyrittämällä. Kolme yritystä korkeudesta 460 eivät tuottaneet ylitystä. Murto oli kilpailussa viides.

Birminghamin kilpailu hypättiin pyörivässä tuulessa.

– Wilman 450:n ylitys oli hyppynä ok. Sen Wilman meni reippaasti yli. Sen jälkeen hän vaihtoi isomman seipään, saman, jolla hän talvella yitti 471, Murron valmentaja Jarno Koivunen kertaili.

– Ensimmäinen yritys 460:sta oli todella hyvä. Se oli korkea hyppy, mutta putosi vähän päälle. Kaksi muuta yritystä olivat vähän limboja.

Kilpailussa Murron taakse jäi muuan muassa viime kesän MM-mitalisti Kreikan Nikoleta Kiriakopoulou, joka meni 450 kolmanneella ja oli seitsemäs.

Kisan voitti Kuuban Yarisley Silva tuloksella 484.

Sandra Eriksson oli Birminghamin 1500 metrillä kahdeksas. Hänen aikansa oli 4.17,97. Kilpailun voitti britti Sarah McDonald ennätyksellään 4.07,18.

Lähde: Yleisurheilu.fi