Suomen tennisässä Jarkko Niemisen urakointi maajoukkueen parissa on päättynyt.

Nieminen oli viikonloppuna mukana Suomen riveissä taistelemassa Davis Cupissa Tanskaa vastaan. Tanska vei Euroopan/Afrikan lohkon kakkosryhmään taistelun niukasti voitoin 3-2.

Samalla päättyi Niemisen maajoukkueura pelaajana. Hän aloitti Davis Cupeissa vuonna 1999 ja oli mukana kaikkiaan 36 maaottelussa.

– Halusin olla vielä tämän vuoden pelaajana käytettävissä Davis Cupeihin. Olisin ollut mielelläni nostamassa Suomea ykkösryhmään Valko-Venäjää vastaan ja päästämässä nuoret poikamme jatkamaan sieltä, Nieminen harmittelee.

– Tämä jäi muutamasta pallosta kiinni niin tänään kuin lauantain nelinpelissäkin. Olen kuitenkin iloinen siitä, että saimme tänä vuonna ajettua nuoria pelaajia kuten Eero Vasan ja Patrik Niklas-Salmisen sisään Davis Cup -otteluihin. Patrick Kaukovaltakin oli mukana joukkueessa Tanskassa, Nieminen sanoo.

Hän kertoo päässeensä tänä vuonna vielä helposti hyvään iskuun, mutta tulevaisuudessa ykköslajina on salibandy.

– Tennis jää pienempään rooliin, joten kuntoon pääseminen vaikeutuu. Tuntuu tyylikkäämmältä lopettaa näin. Aion olla katsomossa hurraamassa pojille aina kun voin ja toivottavasti Suomen kapteenina jonain päivänä myös. Sen suhteen ei kuitenkaan ole kiire, Nieminen toteaa.

Lähde: Tennisliitto