Mikko Ilonen on pelannut kaudella 2016 itsensä seitsemän kertaa sijollle 12-25. Kärkisjoitukset ovat hyvistä yrityksistä huolimatta karttaneet lahtelaista.

Tulevan viikonlopun kisassa Castle Stuart Linksin kentällä hänen mielessään on paikan valtaaminen seuraavan viikon Open Championshipiin.

Se edellyttää sijoittumista neljän ensimmäisen joukkoon niistä pelaajista, joilla ei vielä paikkaa ole. Royal Troonin legendaariselle kentällä pääsemisen edellytyksenä on myös tuloslistan 12 ensimmäisen joukossa oleminen.

Skotlannissa Ilonen on menestynyt aiemminkin, myös viikonlopun kisakentällä, jossa hän oli kaudella 2013 hyvän esityksen jälkeen 31.

Vuosina 2014 (16.) ja 2015 (53.) pelattiin muilla kentillä. Kaudella 2007 Ilonen oli Loch Lomondissa kahdeksas, eroa voittajaan oli vain neljä lyöntiä.

– Kenttä on oikein nätissä tikissä. uudenoloinen links, jossa on kohotetut viheriöt. Tullaan olemaan säiden armoilla, vaihtelevaa keliä on luvattu. Birkkuja täällä tehdään varmasti paljon, sadevaatteissa svingaamiseen on tässä taas totuteltava. Oma vire on hyvä, näen että menestymiseen on mahdollisuuksia, Ilonen luonnehti asetelmia.

Keskiviikkona hän keskittyy harjoitteluun, eikä ole velvoitettu osallistumaan pro-amiin.

Ilonen lähtee torstain kierrokselleen kello 11.10 Suomen aikaa.

Lähde: Ilosen tiedote