Raision Loimu kaappasi riveihinsä pistepörssin ykkösen – ”Suositeltiin jo viime kesänä”

© Kuva: Juha Tamminen

Raision Loimu on kiinnittänyt riveihinsä viime kaudella Mestaruusliigan pistepörssin voittaneen Michael Chemosin 1+1-vuotisella sopimuksella.

Kenian maajoukkueessa vuodesta 2011 esiintynyt Chemos on Loimun kautta aikojen ensimmäinen afrikkalaispelaaja.

Ensimmäinen kausi Mestaruusliigassa Riennon joukkueessa oli menestys Chemosille vaikka joukkue jäikin toiseksi viimeiseksi. Runkosarjan pistepörssin selvästi voittanut pomppuihme teki 5,44 pistettä erää kohden ja marraskuussa hänet valittiin kuukauden tähdistökentällisen hakkuriksi.

– Michaelia suositeltiin meille jo viime kesänä mm. ex-valmentajamme Ruben Wolochinin kautta. Nappikausi Suomessa helpotti päätöksentekoamme tänä vuonna, vaikka vaihtoehtoja kartoitettiin jälleen kymmeniä. Chemos oli kiinnostunut jatkamaan Suomessa ja yksi tärkeä tekijä Loimun valintaan oli osallistuminen CEV Cupiin, kommentoi Loimun manageri Jukka Rajakangas.

Chemos on pelannut ennen Suomeen saapumista kotimaansa lisäksi Turkin ja Japanin kovissa liigoissa. Japanissa hän edusti Oita Miyoshi Weisse Adleria ja Turkissa Karmanmarasia.

Loimulla on nyt sopimus kahdeksan kotimaisen ja kahden ulkomaalaisen pelaajan kanssa. Lisäksi harjoitusrinkiin kuuluu pelaajia farmijoukkueen ringistä, joista osa saatetaan nähdä myös liigapeleissä.

Lähde: Loimun tiedote