Haulikkolajien EM-kilpailuiden päätöspäivänä Suomi taisteli mitalista skeetin sekajoukkuekilpailussa.

Timo Laitinen ja Marjut Heinonen joutuivat taipumaan pronssiottelussa Tshekin Jan Sychralle ja Libuse Jahodovalle 25-30. Laitinen ja Heinonen olivat piikkipaikalla peruskilpailun jälkeen, ja jatkoivat mallikkaasti loppuun asti.

– Ihan kohtuullinen, peruskilpailun ammuin täyteen mikä oli tavoitteena. Tavoitteena oli ampua perään kaksi kertaa 16, mutta tuli 15 ja 14. Ookoo veto kuitenkin. Pikkuisen jäi hampaankoloon, mutta harjoittelua vaan. Kokonaisuutena nämä kisat olivat kauden pääkilpailu ja menivät ulkomaalaisista kisoista parhaiten, Laitinen summasi.

Kisamuodosta pitävälle Heinoselle jäi hyvä maku peruskilpailusta.

– Finaalikokemattomuus näkyi semifinaalissa ja pronssiottelussa, en vaan pystynyt hallitsemaan niitä asioista. Lisää finaaleja, lisää treeniä. Ammunnan kanssa mennään koko ajan eteenpäin. Sain tälle kaudelle uuden aseen ja olen hyvin päässyt sen kanssa sinuiksi, Heinonen sanoi.

Miesten tuplatrapissa Sami Ritsilä oli suomalaiskaksikosta parempana 13:s. Ritsilä ylsi kaksoistrapissa tulokseen 133, kun finaaliin vaadittiin 137.

– Sairasteluista toipilaana terävyys puuttui ammunnasta, eikä helle auttanut asiaa. Kaikesta huolimatta viimeiseen sarjaan asti oli mahdollisuudet päästä kuuden parhaan finaaliin, Ritsilä sanoi.

Simo Köylinen oli 16:s tuloksella 127.

Poikien tuplatrapissa Miki Ylönen sijoittui yhdeksänneksi. Hänen tuloksensa oli 132 ja finaaliin mentiin tuloksella 133.

– Kauden paras tähän mennessä, joten tulokseen voi olla tyytyväinen. Kyllähän se harmittaa, kun finaalipaikka oli niin lähellä, hän sanoi.

Suomi sai Lonatossa kolme mitalia junioreissa: poikien joukkue hopeaa skeetissä ja pronssia trapissa, henkilökohtaisen mitalin toi tyttöjen skeetissä Niina Aaltonen. Suomen Ampumaurheiluliiton valmennuksen johtaja Per-Ole Lindell oli kokonaisuutena tyytyväinen Lonatossa nähtyihin suomalaissuorituksiin.

– Meillä ei ollut kirjattua tavoitetta, mutta etukäteen oli tiedossa, että ekan kerran pystymme taistelemaan finaalipaikoista joka lajissa. Niin me teimme, vaikka se ei ihan maaliin asti riittänyt joka paikassa. Nämä olivat hyvät kisat, olemme lähellä huippua ja mitalejakin tuli, Lindell summasi.

Lähde: Ampumaurheiluliitto