Kuopiossa elokuussa jo kymmenennen kerran järjestettävä beach volleyn kansainvälinen turnaus Trust Kapital Open jatkaa kasvuaan.

Tänä vuonna se sai NEVZA:n eli Pohjois-Euroopan Lentopalloliiton statuksen eli turnauksessa jaetaan myös FIVB:n ja CEV:n rankingpisteitä, jotka auttavat myös suomalaispelaajia pääsemään mukaan kansainvälisiin koitoksiin.

Vastaavan tasoisia turnauksia on järjestetty Suomessa aiemmin vain kahdesti: vuonna 2014 Jyväskylässä ja viime kesänä Lohjan Kisakalliossa. Tämä on myös hieno kunnianosoitus suomalaista beach volleyta kohtaan.

– On todella hienoa saada tapahtumalle kansainvälinen status. Turnauksen kasvutarina on ollut varsinkin viime vuosina huima, kertoo Trust Kapital Openin tapahtumapäällikkö Tatu Säisä.

Beach volleyn kiinnostavuus Savon sydämessä on suuri. Viime vuonna Trust Kapital Open oli Kuopion alueen tapahtumien tutkimusten mukaan sekä suositeltavuudeltaan että tunnelmaltaan alueen paras. Tälle kesälle viiden päivän tapahtumaan odotetaan noin 15 000:ta vierasta.

– Esiintyjälista on nimekäs: Mikael Gabriel, Raappana sekä Marita Taavitsainen. Tasokkaiden pelien lisäksi alueella on yleisölle paljon muuta oheisohjelmaa, Säisä hehkuttaa.

Tapahtuma kokoaa yhteen myös paikallisen yritysmaailman. Trust Kapital Openin yhteistyöverkostoon kuuluu jo nyt noin sata yritystä. Uutuutena alueella on Street Food Corner, jossa vieraat pääsevät nauttimaan erilaisista ruokaelämyksistä.

– Yrityksille rakennetaan jälleen oma VIP-alue, joka tarjoaa mm. kaksikerroksisen terassin, saunan, poreammeita, risteilyitä sekä yritystapaamisia, Säisä lisää.

NEVZA:n turnauksiin on osanotto-oikeus pohjoismaiden lisäksi englantilaisilla pareilla. Kuopioon kelpuutetaan 16 nais- ja 16 miesparia, turnaus pelataan ”kahden tappion kaaviolla”.

Trust Kapital Open järjestetään Kuopion Satama-alueella 3.-7. elokuuta. Paikalla on tietenkin myös lajin kotimainen parhaimmisto Riikka Lehtosen ja Taru Lahden johdolla.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote