Antti Ruuskanen heitti kuudenneksi tuloksella 83,05 hyvätasoisessa keihäänheiton loppukilpailussa Rion olympialaisissa. Olympiakultaan ylsi Saksan Thomas Röhler hirmutuloksella 90,30.

Ruuskasen alku keihäsfinaalissa oli takkuinen. Ensimmäinen heitto kantoi hieman yli 80 metrin, mutta heittäytyminen meni rahtusen viivan päälle ja tuloskorttiin merkattiin yliastuttu. Toisellaan suomalainen sai tuloksen 77,81.

Kolmannellaan hän osoitti kovia kisahermoja lunastamalla paikkansa viimeisille kolmelle heittokierrokselle lennätettyään työvälineensä lopulta päivän parhaaseensa 83,05.

– Ensimmäinen heitto oli harvinainen yliastuminen. En muista milloin olisin viimeksi vahingossa yliastunut. Kolmannella kierroksella oli sitten paineheitto, sen sain kuitenkin asentoon ja tulos oli tuo. Sitten ruvettiin sitä pitkää heittoa jahtaamaan.

Suomalaisen mukaan saumoja olisi ollut ainakin himmeimpään mitaliin, joka meni tällä kertaa Trinidad ja Tobagon Keshorn Walcottille tuloksella 85,38. Hopeaa nappasi Kenian Julius Yego lukemin 88,24.

– Kolmanteen sijaan oli ihan hyvät mahdollisuudet. Ei vaan tänään tullut tuon enempää, Ruuskanen harmitteli.

Ongelmia ja murheita pielaveteläisellä riitti finaalipäivään tarpeeksi. Hänen itsensä mukaan vikaa oli useammassa osa-alueessa.

– Tehon puutteessa, ajoituksessa – päässäkin. Yritin ja varmasti annoin kaikkeni. Olisi siinä voinut lipsauttaa vähän pidemmällekin. Tuli tuo tulos, Ruuskanen pohti.

Loukkaantuminen Amsterdamin EM-finaalissa ja sen jälkeen raju vatsatauti pakottivat muuttamaan harjoittelua suunnitellusta viimeistelystä, mikä näkyi lopputuloksessa.

– Olin nousukunnossa Amsterdamissa. Ajateltiin, että olisin parhaassa kunnossa täällä, sitten tuli mutkia matkalle, jotka sotkivat asioita. Varmasti tehtiin asiat niin hyvin kuin pystyttiin. Siihen pitää olla tyytyväinen. Minuuttipeliä kuntoutus on ollut, ei mitään ylimääräistä ole pystynyt tekemään. Kiitokset annan koko tiimille.

Kauttaan seuraavaksi Lappeenrannan Eliittikisoissa jatkava Ruuskanen jakoi lopuksi rehdisti tunnustusta kisan voittaneelle Röhlerille.

– Hyvin ajoitti kuntonsa ja keräsi itsensä Amsterdamin EM-kisojen jälkeen. Oikea mies voitti, Ruuskanen päätti.

Lähde: Sport.fi