Jo 36:tta kertaa järjestetyn Helsinki City Marathonin pääsarjojen voitot menivät Keniaan ja Saksaan.

Kenian Magut Robert Kimaru oli nopein mies ajalla 2.27.31 ja Saksan Anna Herzberg nopein nainen ajalla 2.56.29.

Helsingin Jyryn Matti Teittinen juoksi nopeimpana suomalaisena miehenä neljänneksi ajalla 2.36.54.

Naisten kilpailussa viimevuotinen voittaja Vihti Triatlonin Elina Junnila tuli parhaana suomalaisena toiseksi ajalla 2.57.22. Kolmanneksi sijoittui kahdeksan vuotta sitten 3000 metrin esteissä SM-pronssia juossut Turun Urheiluliiton Eeva Sajanti.

Helsinki City Marathon on osanottajamäärältään Suomen suurin täyden maratonin juoksutapahtuma. Tänä vuonna mukaan ilmoitettiin 6500 juoksijaa 65 maasta. Ulkomaalaisten osuus oli noin 30 prosenttia.

Alkuperäisellä reitillä juostiin vuosina 1981-2014. Viime vuonna otettiin käyttöön uusi reitti ja samaa reittiä juostiin myös tänä vuonna. Vanha reitti kävi myös Espoossa, mutta nykyinen reitti kulkee vain Helsingissä.

Vanhan reitin ennätys on Espanjan Martin Fizin vuonna 1993 juoksema 2.12.47. Fiz juoksi 1994 Helsingissä EM-kultaa ja vuotta myöhemmin Göteborgissa MM-kultaa.

Lähtö ja maali ovat edelleen Olympiastadionin nurkilla, mutta nykyään juostaan puolimaratonin mittainen kierros kahdesti aikaisemman yhden lenkin sijasta. Kierros kulkee nyt Ruskeasuon, Laakson, Munkkiniemen, Kuusisaaren, Lehtisaaren, Lauttasaaren, Ruoholahden, Eiran ja Kaivopuiston läpi Kauppatorille, josta palataan Ruoholahteen ja sieltä Kansalaistorin kautta ja Töölönlahden länsirantaa pitkin Olympiastadionille.

Kilpailu alkoi kello 15.00. Juoksijat saivat nauttia matkan varrella sekä vesisateesta että auringonpaisteesta. Lämpötila oli maratonille ihanteellinen 16 astetta.

Lähde: Yleisurheilu.fi