Salossa nähdään heti syyskuun alussa upea kattaus huippulentopalloa, kun sekä naisten että miesten EM-karsintoihin viimeistelevät maajoukkueet nähdään Salohallissa tuplamaaotteluissa 2.-3.9.

Kuudenteen perättäiseen EM-lopputurnaukseen hamuava miesten maajoukkue saa Salossa vastaansa Itävallan ja ensimmäisiin EM-kisoihin sitten vuoden 1989 pääsystä taistelevat naiset Portugalin. Joukkueet pelaavat kaksi maaottelua perjantaina ja lauantaina.

Maaottelut järjestävän LP Viestin urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen odottaa hienoja otteluita Salohallissa.

– Hienoa saada jälleen maaottelut Saloon järjestettäväksi. Uusiutunut miesten maajoukkue esitti hienoja otteita kesän Maailmanliigassa ja toivottavasti samat otteet jatkuvat myös Salon maaotteluissa. Odotettavissa on todennäköisesti hyvätasoista pelaamista, koska syksyn päätapahtuma EM-karsinnat ovat jo tuossa vaiheessa lähellä, Lemminkäinen sanoo Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Naisten maaottelut ovat varmasti mielenkiintoiset salolaisittain, koska joukkueessa on hyvin todennäköisesti muutamaa LP Viestinkin pelaaja. Hienoa, että naiset pääsevät pelaamaan Suomen paidassa omassa kotihallissaan ja myös salolaisilla mahdollisuus nähdä omat pelaajat Suomi-paidassa, Lemminkäinen jatkaa.

Israel kylään Kuortaneelle

Lisäksi naisten maajoukkue saa jo ennen Salon tuplamaaotteluita 26.-28.8. vieraakseen Kuortaneen urheiluopistolle Israelin. Joukkueet kohtaavat kolmena perättäisenä päivänä virallisissa maaotteluissa.

Miesten sparraajaksi saapuva Itävalta saavutti toukokuussa paikan EM-karsintojen 2. kierrokselle, jonne Suomi pääsi suoraan. Itävalta voitti avauskierroksen turnauksessaan Luxembourgissa isäntämaan lisäksi Moldovan sekä Liettuan. Syyskuun 2. karsinnoissa Itävalta saa vastaansa Hollannin, Turkin sekä Valko-Venäjän. Suomen lohkovastustajiahan ovat Tanska, Portugali ja Ruotsi.

Naisten Salon otteluiden vastustajaksi saapuva Portugali valmistautuu Suomen tapaan syyskuun EM-karsintoihin. Portugali kohtaa karsinnoissa Kroatian, Slovakian ja Israelin. Viime EM-karsinnoissa Portugali oli Suomen tapaan lohkonsa kolmonen karsiutuen lopputurnauksesta.

Kuortaneen naisten vastustaja Israel on naisten maailman rankingissa sijalla 33. ja mukana EM-karsinnoissa siis samassa lohkossa Kroatian, Slovakian ja Portugalin kanssa. Myös Israel oli viime EM-karsinnoissa lohkonsa kolmonen karsiutuen lopputurnauksesta.

Miesten EM-karsintojen toinen turnaus Tanskan avausturnauksen perään pelataan Helsingissä 23.-25.9.

Naiset pelaavat EM-karsinnat syyskuussa Unkarissa ja Puolassa.

Naisten EM-karsintojen maajoukkueryhmä julkaistaan tiistaina 2.8. ja miesten keskiviikkona 3.8.

Lähde: Lentopalloliitto