Mira Potkosen valmentaja Maarit Teuronen myöntää yhden voimasanan päässeen karkaamaan, kun pääsi halaamaan suojattiaan maanantaisen voitto-ottelun jälkeen.

Potkonen kukisti 60-kiloissa puolivälieräottelussa olympiavoittajan Irlannin Katie Taylorin tuomariäänin 2-1. Samalla Potkonen varmisti Suomelle ensimmäisen mitalin Riossa.

Valmentajan analyysi ottelusta oli viileän ammattimainen.

– Otteluna tämä ei ollut Miran paras, mutta voittona oli. Olenhan minä nyt ylpeä, että sillä pää kestää tällaisessa paikassa Mutta en nyt äärimmäisen ylpeä – vielä, Teuronen sanaili.

Teurosen mukaan kova työ on palkittu.

– Ollaan saatu Miraan enemmän sitä liikettä ja eloa ja härnäystä. On saatu pois sitä suoraa hyökkäämistä, se on ollut myrkkyä, johon kaverit on päässyt vetään vastapalloon. Nyt se tuli ehkä yllätyksenä, kun ollaan hirveästi tehty töitä sen eteen, kaveri ei tiedä milloin se lähtee hyökkään. Veikkaan että se ratkaisi pitkälle ottelua.

– Mira osaa lyödä aika räjähtävästi, ja mä tiedän, että kun mä pidän pistareita, että jos se osuu nenään, sen on pakko tuntua vastustajassa. Ja sitten Mira on aika nopea. Koordinaatio on hyvä, niin on helppo opettaa, Potkonen jatkoi.

Välierävastustajan, Kiinan Junhua Yinin Teuronen ottaa mielellään kehään suojattinsa kanssa.

– Sopii, se sopii! MM:ssä Mira voitti kiinalaisen, oli tosi tasainen tiukka ottelu, silloin ei tiennyt yhtään kummalle menee, Teuronen muisteli.

Lähde: Nyrkkeilyliitto