Suomalaistrio Aleksi Ojala, Aku Partanen ja Jarkko Kinnunen kisaavat perjantaina Rion olympialaisissa.

Miesten 50 kilometrin kävelyn olympiamitalit ratkotaan perjantaina Pontalissa meren rannan tuntumassa kahden kilometrin radalla. Kilpailu alkaa paikallista aikaa kello 8. Ensimmäistä tuntia lukuun ottamatta luvassa on rankka ja helteinen urakka, sillä reitillä ei ole suojaa auringon paahteelta.

Suomen kolmesta kilpailijasta Ojala on olympiatilastossa 13:s (3.46.25), Kinnunen on 22. sijalla (3.50.40) ja Partanen 33:s (3.54.02). Kolmikko tuli hiljattain Penedon leiriltä Rion urheilijakylään, jossa kisaa edeltävät päivät on tankattu niin nestettä kuin kehon ravintovarastoja.

– Vesipullo on mukana koko ajan. Lisäksi syödään 2-3 päivää vähän enemmän hiilihydraatteja, Kinnunen kiteyttää tankkausta.

Kinnusta ja Partasta valmentava Valentin Kononen ja Ojalaa valmentaa Reima Salonen arvioivat suojattiensa lähtevät olympiareitille ennätyskunnossa, vaikka kaikilla on kesän kuluessa ollut takkuja harjoittelussa.

– Ennätyksen parantamiseen on edellytykset olemassa ongelmista huolimatta. Päivän kunto ja itse kilpailun onnistuminen ovat sitten toinen juttu, Kononen kiteyttää koko trion tilannetta.

Kilpailun kärkinimiksi suomalaiset povaavat kolme Euroopan mestaruutta ja kerran MM-hopeaa voittanutta ranskalaista, 38-vuotiasta Yohann Diniziä. Suosikkien kaartiin suomalaiset nostavat myös Australian Jarred Tallentin ja viime kesän maailmanmestarin, Slovakian Matej Tothin.

Suomen aikaa lähtö on klo 14.

Lähde: Sport.fi