Kumparemaajoukkueen tämän kauden tavoitteena on saada ainakin yksi laskija maailmancupin kokonaiskilpailussa kolmen parhaan joukkoon. Slopestylessä odotetaan kuumeisesti ykköslaskija Sami Säkkisen paluuta suksille.

Suomen freestylemaajoukkueiden kesäleirien painopiste on ollut hyppyjen harjoittelu ja niiden vaikeusasteen nostaminen vesihyppyreillä. Lumileiritys alkaa Sveitsin Zermatissa lokakuun alusta ja sen jälkeen joukkueet ovat lumilla viisi päivää viikossa läpi kauden.

– Viime kaudella kumpareissa palattiin mitalitasolle ensimmäisen kerran seitsemään vuoteen, mikä on tuonut hyvää itseluottamusta koko joukkueeseen. Jimi Salonen on meidän selkeä ykköstykki ja tavoite on kirkastaa viime kaudella saavutettua maailmancupin kokonaiskilpailun viidettä sijaa. Kaikessa työssä tähdätään Pyeongchangin vuoden 2018 olympialaisiin, summaa freestylen päävalmentaja Janne Lahtela.

Slopestylemaajoukkueen ykköslaskija Säkkinen loukkaantui juuri ennen viime kauden alkua, mutta kuntoutuminen on hyvässä vauhdissa ja hänen paluutaan suksille odotetaan mielenkiinnolla. Säkkinen on päässyt tekemään jo mm. aitahyppyharjoituksia.

– Joukkueena tavoittelemme finaalipaikkoja maailmancupkisoissa ja olympiarankingissa top 30 -sijoitusta, Lahtela jatkaa.

Lähde: Ski Sport Finland