Lentopallomaajoukkueen luottopelaajiin nuoresta iästään huolimatta jo kuuluva Niklas Seppänen jatkaa seurajoukkuepelejään Ranskassa kolmatta kauttaan. Yleispelaaja Seppäsen tulevan kauden seura on maan pääsarjassa ProA:ssa pelaava Narbonne Volley.

Edelliset kaksi kautta nyt 23-vuotias Seppänen pelasi ProA:ta 2014-2015 Tourcoing Lillessä ja ProB:tä 2015-2016 Nice VB.ssa.

Ranskan liigassa nähdään jälleen mukavasti suomalaisväriä, kun Seppäsen lisäksi passari Eemi Tervaportti pelaa Poitiersissa ja keskipelaaja Tommi Siirilä Ajacciossa.

Seppänen huokaisi helpotuksesta, kun sopimus maajoukkueen aloitusseitsikossa pelanneelle miehelle lopulta löytyi.

– Olen hyvin tyytyväinen sopimukseen, kun se lopulta syntyi. Mahtavaa päästä takasin sarjaporrasta ylemmäs pelaamaan. ProA -liiga on erittäin kovatasonen. Tulevasta porukasta en hirveästi vielä tiedä mutta vastuuta pitäisi olla tiedossa. Innolla odotan kauden alkua myös seurajoukkueessa, maanantaina Kuortaneelle miesten maajoukkueen EM-karsintaan valmistavalle leirille matkaava helsinkiläinen kertoo.

Kaksi vuotta jo Ranskassa on antanut Seppäselle paljon.

– Eniten varmasti olen kasvanut henkisesti, kun olen saanut pelata molemmat vuodet isossa roolissa. On pitänyt vaatia itseltäkin vähän enemmän, koska seuroilla on tietysti olleet omat odotuksensa ja vaatimuksensa mun peliesityksiä kohtaan. Nyt tiedän mitä tuleman pitää, joten on kiva päästä näyttämään mihin pystyy, Seppänen iloitsee.

Seppäsen uusi seura Narbonne oli viime kauden PROA:n runkosarjassa 13. eli toiseksi viimeinen voitettuaan vain kaksi ottelua 26:sta. Joukkue erikoistui häviämään viisieräisiä otteluita, joita se voitti vain yhden yhdeksästä.

Narbonne säilytti kuitenkin sarjapaikkansa, kun luopumisia tuli useita. Beauvais, Asul ja Nancy ovat kaikki poissa, kun taas Seppäsen viime kauden seura Nice nousi Pro B:n voitettuaan pääsarjaan.

Ranskan liigan kausi käynnistyy Seppäsen osalta 23. lokakuuta, jolloin Narbonne isännöi Toulousea. Siirilän viime kauden pronssijoukkue Ajaccio kohtaa jo 20.10. Nantesin ja Tervaportin Poitiers 22.10. vieraissa AS Cannesin.

Lähde: Lentopalloliitto