Beach volleyn Suomen mestaruudet ratkaistaan tuttujen parien kesken.

Kouvolan urheilupuistossa sunnuntaina pelattaviin loppuotteluihin selviytyivät naisissa Riikka Lehtonen / Taru Lahti ja Ida Sinisalo / Niina Ahtiainen sekä miehissä Jyrki Nurminen / Pekka Piippo ja Santeri Siren / Miro Määttänen.

Lauantain tasaisin vääntö nähtiin naisten toisessa välierässä, jossa kaksinkertaiset nuorten EM-mitalistit Sinisalo ja Ahtiainen ottivat uransa kolmannen aikuisten finaalipaikan 2-1 (19-21, 21-16, 15-11) voitolla Essi Hasusta ja Anniina Parkkisesta.

Miesten välierissä Siren ja Määttänen nappasivat ensimmäisen aikuisten loppuottelupaikkansa niin ikään 2-1 (21-16, 16-21, 15-11) voitolla Jaakko Keskitalosta ja Teppo Pulkkisesta.

Päivän päätteeksi miesten pronssille pelasivat Lasse Maijala ja Ville Heiskanen. Kuopiolainen Maijala on pelannut SM-finaaleissa kuuden eri parin kanssa yhteensä kymmenen kertaa, eikä tahti näytä vielä hiipuvan.

– Kauden tavoite oli mitali ja se myös saatiin. Mietin aamulla, että nämä olisivat viimeiset finaalit minulle, mutta kyllä tämä antaa uskoa vielä jatkaa. mennään kuitenkin vuosi kerrallaan, tyytyväinen Maijala sanaili.

Naisten pronssiottelussa Hasu ja Parkkinen kukistivat Nette Tuomisen ja Eveliina Koljosen niukasti 2-1 (17-21, 21-15, 15-9).

Lähde: Lentopalloliitto