Mäkihyppääjä Jarkko Määtän syksyn hyvä hyppyvire sai jatkoa lauantaina Venäjällä kauden seitsemännessä kesä-GP-kisassa.

Suomalaisurheilija päätyi HS140-mäen kilpailussa jaetulle 12:nnelle sijalle yhdessä Tsekin Lukas Hlavan kanssa.

Kiertueen kokonaiskisassa nyt 36:ttä sijaa miehittävä Määttä oli avauskierroksen jälkeen 14:nnellä sijalla 131,5 metrin loikalla.

Toisella kierroksella suomalainen nosti sijoitustaan oltuaan lopputuloksissa siis 12:s. Jälkimmäinen hyppy lensi 128,5 metrin kohdalle.

– Ensimmäisessä hypyssä hiukan intoa liikaa lentämään, että meinasi unohtua ponnistaa. Toinen hyppy oli sitten hyvä hyppy, yhteensä 242,9 pistettä kerännyt suomalainen summasi heti kisan päätyttyä.

Hienosta sijoituksesta huolimatta Määtällä riittää nälkää sunnuntaille.

– Huomenna kaksi onnistunutta hyppyä kilpailuun, niin voi olla tyytyväinen kisaan, suomalaisurheilija pohti tulevaa.

Tsaikovskissa hyppäävä toinen sinivalkoinen, Andreas Alamommo jäi lauantaina toisen kierroksen paikasta ainoastaan 2,0 pistettä. 127,0 metrin hyppy toi suomalaislupaukselle 33:nnen sijan.

Kauden seitsemännen kisan ykkössijan vei Slovenian Robert Kranjec pistein 275,5. Päivän voittaja hyppäsi HS140-mäestä 141,0 ja 145,0 metriä.

Lähde: Hiihtoliitto