Lauantaista muodostui monelle pelaajalle ennätyksellisen pitkä ja raskas päivä golfin Euroopan kiertueen Italian Openissa.

Kahtena ensimmäisenä kisapäivänä ukkoskeskeytykset venyttivät aikataulun äärimmilleen ja lauantaina pelattiin niin pitkään kuin valoa riitti. Mikko Korhosen kohdalla se tarkoitti 32 reikää eli neljää reikää vaille kahta täyttä kierrosta.

– Neljä reikää jäi huomisaamuksi, nyt on kyllä aivan loppu. Eipä ollut kummoista peliä, elossa pysymistä vain. Lyöminen on vähän heikkoa edelleen, Korhonen sanoi.

Pitkään näytti kuitenkin siltä, että Korhosen urakka olisi jäänyt lauantaina 18 reikään, kun hän vielä kaksi reikää ennen kierroksensa loppua oli kaksi lyöntiä karsintarajan väärällä puolella.

Loistava loppukiri, birdiet kahdella viimeisellä reiällä, riitti kuitenkin nostamaan Korhosen mukaan kahdelle jälkimmäiselle kierrokselle.

– Aika maksimit tuli lopussa, kuusimetrinen putti foregriiniltä kasilla (reiältä 10 kierroksensa käynnistäneen Korhosen toiseksi viimeinen reikä) ja kahdella päälle ja kaksi puttia ysillä (par 5), hän kertasi kierrostaan.

Korhonen on tuloksella -3 jaetulla 63:nnella sijalla kilpailussa, jonka kärkipaikkaa pitää hallussaan Ranskan Alexander Levy tuloksella -14.

Mikko Ilonen (-2) on sijalla 69. Roope Kakko (+2) karsiutui.

Kilpailu jatkuu sunnuntaina kello 7.30 paikallista eli kello 8.30 Suomen aikaa.

Järjestäjien tavoitteena on edelleen pelata kisa neljän kierroksen mittaisena. Sääennuste lupaa päätöspäivälle kuitenkin kovia sateita, joten kisa saatetaan joutua viemään loppuun kolmen kierroksen mittaisena.

Lähde: Korhosen tiedote