Suomen naisten lentopallomaajoukkue avasi EM-karsinnat perjantaina Unkarin Érdissä tappiolla 2000-luvun kaksinkertaiselle EM-kultamitalistille Puolalle.

Suomi sai horjutettua hetkittäin lohkon ennakkosuosikkeja, mutta kaatamiseen ei eväitä vielä tapeeksiollut. Puola vei ottelun 0-3 (19-25, 16-25, 21-25).

Kahdessa ensimmäisessä erässä Suomen keskivaiheen hyvä peli ei riittänyt kauniimpiin numeroihin ja kolmannessa Puola kiristi ruuvia erän lopussa.

Suomen laitahyökkääjät olivat vaikeuksissa läpi ottelun, mutta hyvällä puolustuspelaamisella Puolaa saatiin horjutettua ajoittain vakavasti.

– Hyökkäysprosentit olivat meillä 29 ja vastustajalla 45. Nuo lukemat sitten näkyvät myös taululla lopputuloksessa. Ajoittain saimme aikaiseksi hyvää vääntöä, pelasimme omalla tasollamme, päävalmentaja Tapio Kangasniemi analysoi.

– Alussa pelimme oli todella kankeaa, kun taas Puola näytti puolihuolimattomastikin pelaavan hyvin, Kangasniemi jatkoi.

Lauantaina Suomi kohtaa klo 19.30 Unkarin ja sunnuntaina klo 17.00 Viron. Toinen turnaus on vuorossa Puolan Bielsko Bielassa ensi viikonloppuna.

Karsinnan voittaja etenee suoraan ensi syyskuussa Azerbaizanissa ja Georgiassa pelattaviin EM-kisoihin, kakkonen jatkaa karsinnan viimeiseen vaiheeseen, jossa pelataan koti-vierasottelut lohkon Romania, Bulgaria, Montenegro ja Sveitsi kakkosta vastaan.

Lähde: Lentopalloliitto