Ruotsi antoi Suomen naisille ruman selkäsaunan salibandyssa – ”Vaikea peli”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen naiset kärsivät suurinumeroisen 2-10-tappion Ruotsille maiden välisen maaottelutapahtuman Vantaan-pelissä.

Etenkin toinen erä osoittautui sinivalkoisille vaikeaksi. Ruotsi vei jakson puhtaasti 5-0 ja Suomi lähti kolmanteen erään kuusi maalia perässä. Päätöserä oli numeroiden valossa jälleen tasaisempi, mutta eroa kertyi lopulta kahdeksan maalin verran.

– Vaikea peli. Ei oltu valmiina tänään ja homma lipesi käsistä. Hävittiin kaksinkamppailut ja irtopallot, harmitteli Suomen parhaana pelaajana palkittu kapteeni Nina Rantala.

– Jos olivat pelaajat pihalla ensimmäisessä ottelussa, niin nyt oli valmennuksen vuoro. ”Kuula” oli tulikuuma meidän mailojen lavoissa, jatkoi päävalmentaja Lasse Kurronen vierestä.

Uumajassa perjantaina pelatussa kamppailussa Suomi pystyi lopussa tekemään hyvän ryhtiliikkeen, vaikka Ruotsi voitti lopulta 5-4. Tänään kirivaihdetta yli 1000-päisen kotiyleisön edessä ei löytynyt.

– Pelirohkeus puuttui ja 120 minuuttia oltiin takaa-ajajana, kukaan ei oikeastaan ollut tasollaan, valmennus mukaanlukien. Kyllä tässä kaikilla hommia riittää, Kurronen kertasi.

Suomen seuraava tavoite on salibandyn neljän kärkimaan kesken pelattava EuroFloorball Tour -turnaus, jossa Suomen ja Ruotsin ohella ovat myös Sveitsi ja Tshekki.

Suomen naisten maajoukkueessa oli nyt mukana kuusi ensikertalaista.

Maaottelutapahtumaan kuuluvan rangaistuslaukauskisan Suomi voitti Julia Turusen onnistuessa seitsemännessä laukojaparissa.

Lähde: Floorball.fi