Suomen naisten lentopallomaajoukkueen voittotilin avautuminen EM-karsinnoissa jäi vielä odotuttamaan itseään perjantainakin.

Unkari kuittasi tiukan avausottelun Puolan Bielsko Bielan turnauksessa erin 2-3 (23-25. 25-18, 23-25, 25-22, 9-15)

Tulos tiesi pienen oljenkorren säilymistä EM-jatkokarsintoihin, mutta siihen omien voittojen lisäksi tarvitaan jo muidenkin apua.

Unkari voitti Suomen viikko sitten ensimmäisessä karsintaturnauksessa kotonaan 1-3.

Unkarin tasaisuus lopulta ratkaiseva tekijä, sillä tilastoluvuissa Suomi oli vähintäänkin tasavertainen, monella sektorilla jopa edellä.

– Nyt oli sen näköistä peliä, kuten pitääkin. Turhat jännitykset oli saatu karisteltua alkuviikosta Katowicen leirillä. Olimme tänään valmiita taistelemaan jokaisesta pallosta. Tappio harmittaa, mutta ei sitä pidä nyt jäädä miettimään, päävalmentaja Tapio Kangasniemi kertoi.

– Unkari oli todella kova, puolutukset ne veivät 76-84, vaikka mekin puolustettiin hyvin. Syöttömme oli tänään suorastaan loistava: laadukasta ja oikeisiin paikkoihin, Kangasniemi jatkoi.

Suomen parhaimmistoa olivat parhaan EM-karsintaottelunsa pelanneet yleispelaaja Noora Kosonen ja keskitorjuja Daniela Öhman sekä totutusti hakkuri Piia Korhonen.

Naiset jatkavat karsintaurakkaa lauantaina lohkon tappiotonta kärkijoukkuetta Puolaa vastaan kello 18.30 Suomen aikaa.

Lähde: Lentopalloliitto