Mikko Korhonen huimassa vireessä Portugalissa – päätöspäivään johtoasemassa

© Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen on kolmen kierroksen jälkeen jaetulla kärkipaikalla golfin Euroopan kiertueen Portugal Mastersissa.

Lauantaina hän teki tuloksen -7 (64) ja siirtyi yhteistulokseen -18. Korhosen kanssa tasatuloksessa on Tanskan Anders Hansen. Lyönnin päässä kaksikosta on kolminkertainen major-voittaja, Irlannin kokenut Padraig Harrington.

Lauantaina Korhosen peli sujui ja miehen olemus oli levollisen keskittynyt. Kierroksen aikana hän kirjasi kahdeksan birdietä ja vain yhden bogin. Paikkoja oli jopa pari lyöntiä parempaankin tulokseen, kahdesti birdie-putti kierähti ulos reiän reunasta.

– Hyvää peliä taas. Birkkuja tuli ja fokus pysyi hetkessä. Huomista odotellessa, Korhonen kommentoi lyhytsanaisesti.

Uusiakseen pelioikeutensa Euroopan kiertueelle on Korhosen sijoituttava kilpailussa arviolta 15 parhaan joukkoon. Sijaa 13 jakaa kolmen kierroksen jälkeen viisi pelaajaa tuloksella -13. Heihin nummelalaisella on eroa jo viisi lyöntiä.

Korhonen pelaa viidettä täyttä kauttaan Euroopan kiertueella. Hän on voittanut kertaalleen kiertueen karsintafinaalin, paras sijoitus ET:n kilpailuissa on KLM Openin seitsemäs sija viime vuodelta.

Kuluvalla kaudella hän on sijoittunut kahdesti kymmenen parhaan joukkoon.

Sunnuntaina Korhonen pelaa samassa ryhmässä Hansenin ja Harringtonin kanssa. Ryhmän lähtöaika on kello 12.25 paikallista eli kello 14.25 Suomen aikaa.

Lähde: Korhosen tiedote