Beach volley -ammattilainen Riikka Lehtonen kertoi tulevaisuuden suunnitelmistaan perjantaina Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa.

Heinäkuussa 37 vuotta täyttänyt Lehtonen jatkaa nousujohteista uraansa ainakin vuodella, jopa useammalla.

– Nyt tiedän, mitä beach volley -ammattilaisuus oikein on. Mennyt kolme vuotta on ollut oppimisen aikaa. Pohjatyö on tehty, haluan oppia vielä lisää ja nauttia tuloksista, Lehtonen sanoo.

Rion olympiaunelman mureneminen oli Lehtoselle ja Taru Lahdelle kova paikka, mutta jätti samalla sopivasti myös menestysnälkää. Pelaaminen tasapäisesti maailman huippuja vastaan vain kolmen vuoden lajitreenillä oli myös yksi painava tekijä vaakakupissa.

– En tiedä, olisiko päätökseni ollut toisenlainen, jos olisimme päässeet Rioon. Mielestäni minulla on lajille vielä paljon annettavaa. Kehityimme koko ajan, joten en halunnut jättää tätä kesken, Lehtonen näkee.

Matkan varrelle on asetettu sopivia välietappeja. EM-kisat pelataan joka vuosi, MM-kisat joka toinen vuosi.

– Ensi kauden ehdoton päätavoite on kesä-heinäkuun vaihteessa Itävallassa järjestettävät MM-kisat. En ole koskaan pelannut MM-kisoissa, joten se olisi varmasti hienoa, Lehtonen innostuu.

Tokion kesäolympialaiset vuonna 2020 tuntuvat vielä tällä hetkellä Lehtoselle kaukaiselta, mutta ei suinkaan mahdottomalta ajatukselta.

– En ajattele asiaa niin, että urani loppu vuoden tai kahden päästä. Kyllä aika sen sitten näyttää.

Rion olympiaprojekti oli kova ponnistus. Lehtonen ja Lahti pelasivat kolmen vuoden aikana ympäri maailmaa yli 50 turnausta. Tulevan kauden urakka helpottuu hieman, kun Anniina Parkkinen liittyy mukaan jakamaan taakkaa. Lehtosen jatkopäätös oli myös päävalmentaja Kai Liukkoselle mieluisa uutinen.

– Riikka tuo omalla esimerkillään ammattimaisuutta ja hienoa asennetta koko treeniryhmään. On etuoikeus valmentaa häntä. Riikan rooli on monipuolistumassa siten, että hän pelaa Tarun kanssa puolustajana ja Anniinan kanssa torjujana. Uskon tämän muutoksen sujuvan kivuttomasti, Liukkonen kertoo.

Ansaitun loman jälkeen Lehtonen palaa pikku hiljaa tositoimiin. Tulevana viikonloppuna Englannissa sekä marraskuun alussa Ruotsissa pelattaviin halliturnauksiin hän ei kuitenkaan vielä osallistu. Loppuvuosi keskitytään kehon huoltamiseen ja fysiikan parantamiseen.

– Tämä vuosi oli niin kovaa rumbaa, että nyt pitää laittaa kroppa kuntoon. Odotan ensi kaudelta todella paljon. Meillä on mahtava tiimi kasassa, Lehtonen hehkuttaa.

Lähde: Lentopalloliitto