Roope Kakko karsiutui kauden viimeisessä European Tourin kisassaan Portugal Mastersissa tuloksin 75-68,+1).

Kakko pelasi kauden mittaan 25 kisaa, joissa paras sijoitus oli 17. Skotlannissa pidetyssä reikäpelikilpailussa. Lyöntipelikisoista paras oli Qatarin 29. sija. Ansioita kertyi 148 577 euroa, Race to Dubai- listalla hän oli 144.

– Heikko kausi tämä oli odotuksiin nähden. Olen kahden päivän aikana ehtinyt asioita vähän pyöritellä mielessäni. Taso ei vaan riittänyt, kokonaisuus ei toiminut, vaikka hyviä välähdyksiä oli paljon.

– Suurin syy oli, että huonoina päivinä tulokset vaipuivat turhan heikoiksi. Annoin asioiden vaivata, keskityin epäolennaisuuksiin. Fokus ei pysynyt kasassa, Kakko ruoti.

Kakko pelasi päättyneen kauden voittajakategorialla Madeiralla kesällä 2015 saavuttamansa voiton ansiosta.

Tulevalle kaudelle hän joutuu hakemaan pelipaikkaa ET:n karsintafinaalista, joka pelataan 12.-17.11 PGA de Catalunyan kahdella kentällä.

Osallistumiskerta on Kakolle karsintoihin jo kymmenes. Hän onnistui syksyllä 2010 saamaan kortin finaalista PGA de Catalunyassa.

– Valmistautumisaikaa on pari viikkoa. Täytyy tehdä itselle vesiselväksi se, että keskityn oleelliseen, pelaan parasta mahdollista peliäni ja sillä pääsen läpi, Kakko suunnitteli.

Ennen finaalia pelattavaan karsinnan toiseen vaiheeseen osallistuu peräti yhdeksän suomalaista.

Lähde: Kakon tiedote