Suomalaiset eivät päässeet parhaaseen vauhtiinsa suunnistuksen maailmancupin päätöskisassa Sveitsissä.

Sprintin paras suomalainen oli 16:nneksi juossut Merja Rantanen, joka oli teknisellä radalla lähes puolitoista minuuttia voittajaa Sveitsin Judith Wyderiä hitaampi. Wyder otti maailmancupin viikonlopusta todellisen täyspotin, sillä hän oli ykkönen kaikissa kolmessa startissa.

Wyderin voitto sprintissä oli ylivoimainen, sillä Maja Alm ja maailmancupin kokonaiskilpailun voittanut Tove Alexandersson jäivät puolen minuutin päähän.

Miesten kisan ykkönen oli Ruotsin Jonas Leandersson, joka teki matkalla 20 sekunnin eron maailmancupin kokonaiskilpailun voittaneeseen Sveitsin Matthias Kyburziin.

Suomalaisten paukut olivat sprintissä vähissä ja parhaana Mårten Boström oli sijalla 30.

– Suomalaiset olivat jo väsyneitä tässä vaiheessa kautta – kausi on ollut pitkä, eikä tarvittavaa nälkää menestyä enää ollut. Rantasen suunnistus sujui ihan hyvin, mutta meno ei ollut sujuvaa. Hän joutui pysähtelemään ja fyysisestikin oli takkuista. Kun sujuvuutta ei ole, tällaisella radalla tulee äkkiä sekunteja joka paikasta, maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini paketoi kauden päätöskisan.

Maailmancupin kokonaiskilpailussa parhaat suomalaiset tällä kaudella olivat Merja Rantanen (7.) ja Marika Teini (9.) .Miehissä eniten pisteitä keräsi Fredric Portin (25.), joka ei ollut päätöskierroksella mukana.

Sveitsin maailmancupkierros oli päävalmentaja Juha Tainin viimeinen etappi maajoukkueen peräsimessä. Tehtävän jättävä Taini kaipasi viimeiseen viikonloppuun lisää terävyyttä, mutta oli tyytyväinen kauden kokonaispanokseen.

– Olisihan tämä viimeinen kisa voitu vetää paremminkin, mutta silti kolmen arvokisamitalin vuosi oli hyvä homma, kuusi viime kautta päävalmentajana toiminut Taini muistutti.

Lähde: Suunnistusliitto