Suomalaislentopalloilijoilla ja -valmentajilla oli jälleen vilkas viikko ulkomaiden kentillä.

Antti Siltalan edustama Maliye Piyango laittoi lauantaina Turkin hallitsevan mestarin Halkbankin toden teolla seinää vasten. Halkbank vei lopulta viisieräisen väännön nimiinsä 3-2 (28-30, 25-17, 25-27, 25-17, 15-13).

– Tiukkaa oli, mutta taistelu ei ihan riittänyt. Kun tuon tason joukkuetta vastaan riskeeraa syötössä ja jatkopalloissa, tulee myös vähän enemmän virheitä. Peli oli meidän hallussa oikeastaan siihen asti, kun vastustaja vaihtoi Dick Kooyn tilalle Felipe Fontalesin. Myös Ivan Miljkovic joutui ottelun edetessä penkille. Mohammed Al Hachdadi (ex-Hurrikaani) pelasikin sitten Halkbankin hakkurina hyvin. Tuomaritoiminta oli taas aika kaaosta, mutta se on täällä ihan normaalia, ottelussa 15 pistettä tehnyt Siltala tuumaili.

Maliye Piyango on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä Arkas Sporin, Ziraat Bankasin ja Istanbul BBSK:n takana.

Kemerovo kova kotona

Venäjän Superliigassa Kuzbass Kemerovon hurjan kotivireen sai tuntea nahoissaan nyt Ural Ufa. Ottelu oli ohi reilussa tunnissa – tulostaululla kotijoukkueen voittonumerot 3-0 (25-17, 25-20, 25-13). Libero Lauri Kerminen selvisi 12 vastaanotosta yhdellä virheellä.

– Oltiin alusta asti kuskin paikalla ja vietiin peliä sen jokaisella osa-alueella. Saatiin kyllä suhteellisen helpot kolme pistettä, Kerminen summasi.

Kemerovon päävalmentaja Tuomas Sammelvuo odottaakin jo innolla ensi viikonloppua ja vierasottelua sarjajohtaja Zenit Kazania vastaan.

– Kerta kaikkiaan hyvä esitys, jonka jälkeen on hienoa lähteä Kazaniin. Zenit Kazan on sama kuin Venäjän maajoukkue lisättynä Matt Andersonilla ja Wilfredo Leonilla. Eli kovempi kuin maajoukkue, Sammelvuo innostui.

Kuzbass Kemerovo pitää edelleen hallussaan sarjan kolmatta sijaa viisi pistettä Kazanista ja vain pisteen Lokomotiv Novosibirskin takana.

Urmialla vaisu päivä Iranissa

Lelu Ojansivun Shahrdari Urmia koki Iranin Superliigassa kauden kolmannen tappionsa, kun Saipa Alborz vei kotipelinsä näytöstyyliin 3-0 (25-14, 25-21, 25-23).

– Saatiin käkättimeen! Toista ja kolmatta erää johdettiin ennen ”kahtakymppiä”, mutta erien lopuissa härsittiin. En ole ihan varma, haluttiinko edes voittaa. Hävitä kyllä saa, mutta ei luovuttamalla, Ojansivu manaili.

– Onneksi sarja on tasainen ja pelit menevät ristiin, joten sen suhteen pää pois takapuolesta mahdollisimman nopeasti, suomalaishakkuri veisteli.

Urmian pelit jatkuvat jo keskiviikkona Shahrdari Tabrizin vieraana.

Düren palasi voittokantaan

Tommi Tiilikaisen valmentama SWD powervolleys Düren kuittasi keskiviikon katkeran Saksan Cupin tappion makealla 3-2 (25-16, 20-25, 20-25, 25-20, 15-5) -kotivoitolla TV Ingersoll Bühlista. Tomi Rumpunen nosti ottelussa peräti 51 aloitusta 69 prosentin tarkkuudella.

– Keskiviikkona todellakin johdettiin neljättä erää 22-18 ja oltiin sinetöimässä ottelua. Vastustaja tuli takaisin ja hävittiin Cupin jatkopaikka viidennessä erässä. Onneksi ottelutahti nyt hieman helpottaa ja päästään treenaamaan enemmän, Tiilikainen huokaisi kolmen ottelun viikon päätteeksi.

Antwerpenille helppo vierasvoitto Belgiassa

Topvolley Callant Antwerpen haki lauantaina erin 1-3 (17-25, 25-23, 18-25, 17-25) täydet sarjapisteet Volley Haasrode Leuvenilta. Suomalaisista Elviss Krastins teki pisteet 12/+5 ja Sauli Sinkkonen 10/+9.

– Toisen erän alkua lukuun ottamatta peli oli meiltä vahvaa. Pidettiin siinä omilla virheillä vastustaja turhaan pelissä mukana, Sinkkonen sanoi.

Neljäs peräkkäinen voitto nosti Topvolleyn sarjakolmoseksi, vain kahden pisteen päähän kärkikaksikosta Knack Roeselare – Noliko Maaseik.

Ranskassa kolme suomalaistappiota

Kaikki kolme Ranskan Pro A -liigassa pelaavaa suomalaista kärsivät tappiot viikonlopun kierroksella. Perjantai-iltana Paris Volley oli 3-1 (25-23, 19-25, 25-23, 25-23) vahvempi passari Eemi Tervaportin edustamaa Poitiersia.

– Jokaisessa 23-25 -tappioerässä meillä oli mahdollisuus voittaa, mutta jotenkin peli sakkaa 20 pisteen jälkeen. Tiedetään kyllä, että pärjätään kaikkia joukkueita vastaan. Eipä se paljon lämmitä, jos ei olla erien lopuissa parempia. Uutta kohti, Tervaportti totesi.

Passarista hakkuriksi siirtynyt hollantilainen Nimir Abdel Aziz takoi Poitiersille kovat lukemat 30/+21.

Niklas Seppäsen edustaman Narbonnen peli hyytyi kahden ja puolen erän hallinnan jälkeen, kun Tours vei lopulta voiton mukanaan erin 2-3 (25-20, 25-21, 21-25, 19-25, 11-15).

– Homma oli hyvin hanskassa, mutta sitten vastustajalla alkoi syöttö toimia ja meillä se vastaavasti pehmeni. Joukkueena pelattiin selvästi paremmin kuin aiemmin, hakkurista takaisin yleispelaajaksi siirtynyt Seppänen tiivisti.

Tommi Siirilän hyvät otteet (12/+12) eivät riittäneet, kun sarjajohtaja Montpellier kaatoi kotonaan Ajaccion 3-1 (25-20, 25-19, 22-25, 25-21).

– Aika pehmeä hyökkäyspeli meiltä, hakattiin palloa vastustajan torjuntaan. Tulin kentälle toisen erän alussa ja pelasin ottelun loppuun saakka, Siirilä kertoi.

Lähde: Lentopalloliitto