Roope Kakko osallistuu 155 muun pelaajan tavoin European Tourin karsintafinaaliin PGA de Catalunya Resortin kahdella kentällä.

Lauantaina käynnistyvä kilpailu on peräti kuuden kierroksen mittainen. Kahdelle viimeiselle otetaan 70 parasta sekä saman tuloksen omaavat. Torstain finaalikierroksen jälkeen 25 ensimmäistä sekä samassa tuloksessa olevat saavat vahvan pelioikeuden pääkiertueelle kaudeksi 2017.

– Tämä on osaltani hyvin merkittävä kisa. Kysymys on työpaikan säilyttämisestä, määrittää Kakko, joka on pelannut ET:llä 114 kisaa ja ansainnnut reilut 812 000 euroa.

Päättyvällä kaudella hän oli rahalistan 143, ansioita kertyi 148 000. Hänellä on vyöllään voitto Madeiralla 2015 pidetystä ET:n ja Challenge Tourin yhteiskisasta.

Kymmenes kerta karsinnoissa

Kakko maisteli karsintojen tunnelmaa ensimmäisen kerran syksyllä 2004. ET:n kortin omaavana pelaajana hän pääsi tällä kerralla suoraan finaaliin.

Kakko lukeutuu konkarisarjaan, syksyllä 2010 hän sai karsinnoista kortin pääkiertueelle. Muut kahdeksan kertaa ovat tuottaneet pettymyksen.

– Kun pelaan karsinnoissa omaa hyvää peliäni ja olen valmis kaikkeen eteen tulevaan, sen pitäisi riittää kortin uusimiseen. Tämä on viikon iso teema. Peli-ilmeen ja ajatuksen täytyy pysyä kirkkaana, Kakko filosofoi.

ET-kauden päättymisen jälkeen hän on jättänyt lyömisen ja tekniikan hiomisen vähemmälle keskittyen myös fysiikan kehittämiseen.

– Olen hakenut yhtenäistä liikesuoritusta mieleeni, en niinkään suorituksen aikaisia asentoja, jotka monesti kangistavat mielen ja vartalon. Hyvä svingi on elastisen ja jouhea, tämän asian ymmärtäminen jäi teknisten koukeroiden metsästyksessä kaudella liian vähälle, Kakko jatkaa analysointiaan.

Suomalaisista karsintafinaalissa on mukana myös Tapio Pulkkanen.

Kakko käynnistää pelinsä lauantaina kello 10.10 PGA de Catalunyan ennakkoon helpommalla Tour-kentällä. Sunnuntaina on vuorossa Stadium, jolla pelataan neljä kuudesta kierroksesta.

Lähde: Kakon tiedote