Suomalaisnaiset nappasivat kaksi mitalia maastojuoksun PM-kisoissa Norjan Kristiansandissa.

Camilla Richardsson juoksi hopealle ja Annemari Kiekara pronssille. He kävivät tiukan taiston hopeisesta mitalista, sillä Richardsson oli maalissa edellä 0,7 sekuntia ennen Kiekaaraa.

Ruotsin Charlotta Fougberg oli selvä ykkönen 34,2 sekunnin voittomarginaalilla. Hänen aikansa 7,48 kilometrin reitillä oli 28.36,7.

– Mietin jo ensimmäisellä kierroksella, että rata on todella rankka. Pito oli piikkareilla hyvä, mutta radalla oli vaikea juosta kovaa. Koko ajan meni jalat hapoille, Richardsson kertoi SUL-tiedotteessa.

39-vuotias Kiekara yllättyi mitalistaan. Häneltä operoitiin huhtikuussa toisen jalan takareittä, eikä Norjassa takana ollut kuin reilu kuukausi harjoittelua.

– Silloin huhtikuussa minulle sanottiin, että varmaan menee puoli vuotta marjametsällä. Sitten sain sähköpostia, jossa kerrottiin Pajulahdessa juostavista PM-maastokatsastuksista. Mika (aviomies- ja valmentaja Kiekara) kysyi, että teenkö sinulle kuuden viikon harjoitusohjelman. Olin vähän aikaa hiljaa. Sanoin sitten, että voinhan minä koettaa, jos kunto rupeaa nousemaan, mutta aika ihme tämä oli kuuden viikon harrastuksella, Kiekara totesi mitalista.

Miesten vajaan yhdeksän kilometrin kilpailussa Jarkko Järvenpää oli parhaana suomalaisena yhdeksäs. Kisan voitti Norjan Örjan Grönnevig ajalla 29.43,7, josta Järvenpää jäi minuutin ja 8,9 sekuntia.

– Hurjia kavereita nuo, jotka pystyvät tuolla reitillä kuolemaa halveksuen vetämään täysillä, Järvenpää veisteli kärjen vauhdista.

Topi Raitanen oli toiseksi paras suomalainen. Hän oli 17:s.

Aino Kuljukka oli kahdeksas ja paras suomalainen naisten 19-vuotiaiden 4,52 kilometrin kilpailussa.

Miesten 19-vuotiaiden 6 kilometrin kilpailussa Tomi Lehto oli parhaana suomalaisena kymmenes. Niklas Lainto oli 13:s reilun minuutin kärjestä. Robin Ryynänen keskeytti.

Lähde: Yleisurheilu.fi