Suomen viikko sitten voittamaa salibandyn maailmanmestaruutta juhlittiin Salibandyliigassa Vantaan Energia Areenalla, jossa EräViikingit kaatoi Oilersin 10-8.

Ottelun alkuseremonioina kotijoukkue palkitsi 1054 katsojan edessä maailmanmestarinsa Tommi Aron, Miko Kailialan, Jani Kukkolan, Mika Moilasen ja Tero Tiitun.

Myös Suomen MM-pokaali oli näytillä ottelussa, ja pelin jälkeen käytävä ruuhkautui juniorien jonottaessa kaverikuviin maailmanmestarien ja heidän palkintonsa kanssa.

Itse ottelussa terävästi hyökännyt EräViikingit karkasi toisessa erässä jo 6-3-johtoon, muttei kyennyt pudottamaan Oilersia kyydistään. Isännille sattui jatkuvasti pallollisia virheitä, jotka hyödyntämällä espoolaiset pysyivät tuntumassa loppuun saakka. Maalivahtinsa Joonas Kaltiaisen jo liki neljä minuuttia ennen loppua penkille vetänyt Oilers kykeni kaventamaan kuudella kerran.

Vantaan ottelun tehomies oli saldolla 3+1 Oilersin Perttu Pajukoski. EräViikinkien Kevin Söderling merkkautti 2+1 ja Tiitu 1+2.

Palkintoja pokkasivat myös erotuomarit, sillä Mikko Alakare vastaanotti plakettinsa 350 vihelletyn liigaottelun ja Vesa Vilkki omansa 300 ottelun kunniaksi.

Sunnuntain toisessa ottelussa M-Team ja OLS tasasivat viiden minuutin jatkoajankin jälkeen pisteet tuloksella 2-2. Pelin kaikki neljä maalia tehtiin ensimmäisten 11 minuutin aikana kun Mikko Laakso sekä Lari Sorsa osuivat M-Teamille ja Olli Kinnunen kahdesti OLS:lle.

Salibandyliiga jatkuu maanantaina Tampereella ottelulla Classic – Happee, jonka ohjelmassa on myös Classicin maailmanmestareiden juhlistaminen MM-pokaalin läsnäollessa.

Lähde: Salibandyliitto