Perjantaina maailmancupin avauskilpailussaan epäonnistunut Julia Kykkänen löysi lauantaina paremman vireen Lillehammerin toisessa kilpailussa. Karsinnassa toiseksi hypännyt Kykkänen oli lopulta itse kilpailun 13:s.

Päivän karsintakierros tuotti Kykkäselle yli 90 metrisen hypyn. Aivan samaan ei Suomen ainoa edustaja kilpailussa leiskauttanut ja avauskierroksen hyppy kantoi 85,5 metriä. Toisella kierroksella Kykkänen löysi kaivatun rentouden hyppyynsä, joka kantoi 88 metriä.

– Ensimmäisellä kierroksella huomas, että oli vähän jännitystä, mutta sitten sai taas toisella asennon rennoksi ja vauhdit olivat paremmat ja hyppykin parempi, kertoi Kykkänen.

Ensimmäisillä kilpailukierroksilla näkynyt jännitys vaikuttaa hyppyyn jo vauhtimäessä.

– .Jännitys näkyy ylämäessä (vauhtimäki), se vähän likistyi se asento ja meni tavallaan liian syvälle. Sitä kautta vauhdit tippuivat heti, esimerkiksi karsintaan verrattuna, analysoi Kykkänen.

Naisten kilpailun voitti perjantain tapaan Japanin Sara Takanashi. Perjantain kakkonen Yuki Ito oli toinen myös tänään ja kolmanneksi hyppäsi Itävallan Jaqueline Seifriedsberger.

Kykkänen oli avauskilpailussa perjantaina 28:s.

Naisten maailmancup jatkuu ensi viikonvaihteessa Venäjän Nishny Tagilissa, jossa hypätään kaksi maailmancupin kilpailua.

Lähde: Hiihtoliitto