Maastohiihdon maailmancup jatkui lauantaina La Clusaz’ssa. Naisten 10 kilometrin vapaan kisassa paras suomalainen oli 10:nnen sijan Laura Mononen.

Mononen sivakoi 10:nneksi 51 sekuntia voittajaa, Norjan Heidi Wengiä perässä. Suomalaisen mukaan kisa sujui hyvin, vaikka parempaakin olisi ollut tuloksellisesti saumat pitkän aikaa.

– Ihan OK-kisa viimeiselle kierrokselle ja sen puoliväliin asti, sitten tuli noutaja. Viidennestä sijasta olisi ollut mahdollista tapella, tietysti se vähän harmittaa, mutta vapaan kisaksi keskimäärin ihan OK. Laskut piti ottaa varovasti, kun hapoilla tuli, Mononen kertoi.

– Yllättävän hyvältä tuntui, auttaa, kun jo toinen viikko korkealla. Paremmalta tuntui kuin viime viikonloppuna Davosissa, Mononen jatkoi.

Muista suomalaisista Riitta-Liisa Roponen oli 16:s, Aino-Kaisa Saarinen 18:s, Anne Kyllönen 35:s ja Susanna Saapunki 50:s.

Podiumilla sen sijaan nähtiin Wengin lisäksi myös kaksi muuta norjalaista, kun Marit Björgen sivakoi kakkoseksi ja Ingvild F. Östberg kolmanneksi.

Lähde: Hiihtoliitto