Raision Loimu kärsi itsenäisyyspäivänä niukan tappion lentopallon CEV Cupissa kotonaan montenegrolaiselle Budvanska Rivijera Budvalle.

Vieraiden voitto tuli erin 2-3 (23-25, 28-30, 25-22, 25-19, 10-15). Toinen osaottelu on vuorossa 20.12. Montenegrossa. Loimulta vaaditaan suoraan jatkopaikkaan vähintään 3-1 -vierasvoittoa. 3-2 -vierasvoitolla edessä olisi ns. Kultainen erä.

Loimulla on nyt mahdollisuus tehdä Montenegrossa historiaa, sillä aiemmin ei yksikään suomalainen joukkue oli noussut jatkoon hävittyään avausosan kotonaan Eurocupien historiassa (suomalaisia mukana vuodesta 1962 lähtien).

Tiistain ottelussa seitsemänä edellisenä kautena Mestarien liigaa lohkovaiheessa pelannut Budva taisteli kaksi ensimmäistä tasaista erää nimiinsä yleispelaaja Marko Nikolicin johdolla.

Kaksi seuraava erää olivat jo selvemmin Loimun, kun hakkuri Michael Chemos saatiin peliin kunnolla mukaan. Päätöserä oli taas aika selkeästi vieraiden.

Kotijoukkueen parhaimmistoa olivat Chemos (31/+21), keskipelaaja Taylor Gregory (17/+14) ja Verneri Vetriö (18/+10). Vieraista Marko Nikolic (30/+24) palkittiin ansaitusti ykkösenä.

– Tappio oli meille iso pettymys, mutta lähtökohta toiseen osaotteluun on silti ihan hyvä. Jos pelaamme siellä kuten viimeisissä liigaotteluissa, niin voitamme ja menemme jatkoon, Chemos tuumi.

– Teimme varmaan parikymmentä tyhmää virhettä, jos saamme nämä kontrolliin, niin toisessa osaottelussa kaikki on mahdollista. Kaikki on siis edelleen auki, päävalmentaja Dragan Mihailovic sanoi.

Lähde:Lentopalloliitto