Salibandyliigan vuoden 2016 viimeiset viisi ottelua pelattiin perjantaina, ja illan kärkiottelussa SPV ja Oilers tasasivat Seinäjoella pisteet tuloksella 4-4.

Seinäjoella Ville Kuusela ja Teppo Mäkelä laukoivat Peliveljet toisessa erässä 1012 katsojan iloksi 4-2-johtoon, mutta kolmannen alussa Oilers kiri jälleen rinnalle. Sylvester Raikamo kavensi, ja Niclas Meyer nosti jo kuudennella minuutilla 4-4-tasoituksen, joka kesti lopulta yli jatkoajankin.

Toiseksi viimeisenä viruva Koovee nappasi maukkaan derbyvoiton murjoessaan sarjakolmonen Nokian KrP:tä peräti 11-4. Vieraat putosivat kyydistä jo 14 minuutissa kun Jasse Kuusisto, Mikko Immonen, Samuli Segerman ja Samuli Salomaa pommittivat tilanteeksi 4-0. Kuusiston illan tehot olivat 2+3 ja Segermanin 1+4.

Liiganousija Steelers nappasi jo kolmannen perättäisen voittonsa ja nousi kiinni suoran säilyjän paikkaan, kun OLS kaatui Hämeenlinnassa 5-2. ”Teräsmiehet” karkasivat kolmannessa erässä, jossa Miiro Maunula, Timo Johansson ja Aleksi Kulmala laukoivat taululle lukemat 5-2 ennen OLS:n Mikko Saarnion lopun kavennusta.

Fuusiojoukkue EräViikingit aloittaa uuden vuoden sarjakärjessä kaadettuaan tänään kotonaan SalBan 8-1. Riittävä ero syntyi jo avauserässä Ilkka Kosken, Mika Moilasen ja Tommi Rosendahlin maaleilla. Peräti seitsemän isäntien pelaajaa onnistui maalinteossa Tom Strömstenin iskiessä kauden ensimmäiset kaksi osumaansa.

Ottelun EräViikinkejä vähemmän pelannut Classic vaanii kahden pisteen päässä helsinkiläisistä murskattuaan tänään vieraissa LASB:n 13-6. Vielä toisen erän alussa LASB:n Justus Kainulainen kavensi 1027 katsojan iloksi tilanteeksi 1-2, mutta jo seuraavalla tauolla Classic oli repäissyt eron seitsemään maaliin. Tamperelaisten tehomiehiä tänään olivat Miro Lehtinen (3+2) ja Nico Salo (1+4).

Salibandyliiga jatkuu keskiviikkona 4. tammikuuta ottelulla SPV – Nokian KrP.

EräViikingit (26 pistettä) ja Classic (24) ovat repäisseet sarjataulukossa selvän eron 17 pisteessä tungeksivaan kvartettiin SPV, Happee, Nokian KrP ja Oilers. Suoran putoajan paikalla viruva M-Team on jäänyt Kooveesta kolme pistettä.

Lähde: Floorball.fi