Salibandyn miesten maailmanmestari Suomi nähdään viiden muun maan ohella ensi heinäkuussa Puolan Wroclawissa järjestettävässä ei-olympialajien World Games -tapahtumassa.

MM2016-kisat toimivat samalla karsintaturnauksena Word Gamesiin. Kansainvälisen salibandyliiton määrittelemät paikat saivat kolme MM-kisojen parasta maata, Suomi, Ruotsi ja Sveitsi, paras Euroopan ulkopuolinen maa eli Yhdysvallat (11.) ja paras Puolan naapurimaa eli Tshekki (4.). Suoran pääsyn saa järjestäjämaa Puola.

Salibandy on mukana World Gamesissa varsinaisena lajina, mutta ei kuitenkaan ensimmäistä kertaa. Vuonna 1997 Lahden World Games -tapahtumassa salibandy oli mukana näytöslajina. Tuolloin mukana nähtiin Suomen ohella Ruotsi, Sveitsi ja Latvia. Salibandy sai World Gamesia hallinnoivan IWGA:n jäsenyyden vuonna 2013.

Wroclawin World Games -tapahtuma järjestetään 20.-30. heinäkuuta 2017. Salibandyn osalta turnauspäivät ovat 27.-30.7. Tapahtumassa koolla on yli 3000 urheilijaa lähes 30:stä lajista ja yli 100:sta maasta.

Lähde: Floorball.fi