Yhdistetyn miehet Ilkka Herola ja Arttu Mäkiaho venyivät kauden parhaisiin maailmancupin sijoituksiinsa viimeisessä vuoden 2016 kilpailussa Itävallan Ramsaussa. Herola päätti vuoden 11. sijaan ja Mäkiaho sijalle 19.

Kauden kuudennessa maailmancupin osakilpailussa Herola esitti omien sanojensa mukaan heikon hypyn, joka oikeutti 20:een sijaan. Hyppääminen kaipaa vielä viilausta joulutauon aikaan.

– Ei oikeen mäessä tänään onnistunut, se oli heikko hyppy. Voi olla tyytyväinen siihen, että jonkinlainen tasaisuus on löytynyt tähän hommaan, ollaan turvallisella perustasolla. Hyppyyn tarvitaan pieni steppi eteenpäin, sanoi Herola, joka lupasi löytää lennon hyppyynsä joululomalla.

Hiihto-osuudella Herola oli jälleen vahva ja hätyytteli jo top10 -sijoituksia. Maailmancupin johdossa olevan Johannes Rydzekin vauhtiin ei lopussa Herola kuitenkaan pystynyt vastaamaan. Herola jäi lopulta niukasti kymmenen parhaan ulkopuolelle ja oli 11:s.

Mäkiaho onnistui jälleen kohtuullisesti mäessä, ja nosti itsensä erinomaisella hiihdolla reippaasti uran parhaaseen sijoitukseen, ollen 19:s. Mäkiaho sai vilpittömät kunnianosoitukset myös päävalmentaja Petter Kukkoselta.

– Eipä oltais kyllä uskottu, että Mäkiahon poika tuommoisiin suorituksiin venyy. Kyllä se tiedossa oli, että Arttu hyvässä kunnossa on. Hän teki Lillehammerissa tosi hyviä kisoja. Oli todella hienoa, että ne elkeet realisoitui täällä tuloksiksi. Tällä kaudella jo kolme suomalaista kahdenkymmenen parhaan joukossa. Suomalainen yhdistetty on ottanut askeleen eteenpäin, iloitsi Kukkonen.

Myös Mäkiaho itse oli yllättynyt päivän tulokseen, erityisesti hiihtovauhtiin, joka oli kisan 16:nneksi nopeinta.

– En itekään uskonut, että varsinkaan hiihto-osuudella noussut noin paljon. Ei ihan saanut semmoista hyppyä, kuin koekiekalla, mutta hyvä nähdä, että perussuorituksellakin pääsi kauden parhaalta lähtöpaikalta taas lähtee. Yllätti kyllä tuo hiihtovauhti tänään, että pystyi nuinkin hyvin lyömään kampoihin jätkille, ihmetteli Mäkiaho.

Maajoukkue jatkaa matkaa kohti MM-kisoja yhdessä tammikuun 2. päivä alkavalla leirillä Lahdessa. Mäkiaho kilpailee ennen Lahden maailmancupia (7.-8.1.2017) vielä nuorten SM-kisoissa Vuokatissa vuoden viimeisenä päivänä 31.12.2016.

Lähde: Hiihtoliitto