Lentopallon alle 16-vuotiaiden tyttöjen ja alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueet taistelivat upeasti paikat heinäkuun EM-kisoihin voittamalla keskiviikkoiltana Tanskan joukkueet Brøndbyssä pelatussa karsintaturnauksessa.

Suomen tytöt löivät Tanskan 3-2 (25-14, 25-12, 17-25, 23-25, 15-10).

– Fiilikset on ihan katossa, tyttöjen joukkueen valmentaja Heikki Kosonen hehkutti pelin jälkeen.

– Tytöt pelasivat koko turnauksen hyvin. He pelasivat taktiikan mukaisesti, mutta osasivat soveltaa sitä myös tilanteen mukaan. Siinä tarvitaan pelaajien omaa taitoa ja siitä iso kiitos heidän seuravalmentajilleen siitä mitä ovat tyttöjen kanssa tehneet.

 

Suomi kukisti Islannin karsinnoissa kahdesti 3-0 ja Tanskan 3-1 ja 3-2. Alle 16-vuotiaiden ikäluokassa pelataan tänä vuonna kaikkien aikojen ensimmäiset EM-kisat, joiden lopputurnaus on Bulgariassa. Suomen tytöt ovat aiemmin olleet mukana alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa kaksi kertaa ja sijoitus on ollut molemmilla kerroilla yhdestoista.

Suomen pojat myös EM-kisoihin

Suomen pojat löivät karsintojen viimeisessä ottelussaan Tanskan 3-0 (26-24, 25-20, 25-10).

– Tanska oli tänään parhaimmillaan, mutta kunnialla hoidettiin voitto kotiin. Tanska rynnisti varsinkin ensimmäisessä erässä. Siinä noustiin taas tukalasta tilanteesta ja pojat kampesivat itsensä ylös. Jatkossa meillä peli pikkaisen parantui ja kaksi viimeistä erää tulivat selkeämmin meille, poikien valmentaja Aapo Rantanen kertoi.

– Eivät olisi pojat voineet tätä turnausta paljon paremmin hoitaa, kun yhtään erätappiota ei tullut.

 

Alle 17-vuotiaiden poikien EM-kisat järjestetään tänä vuonna myös ensimmäisen kerran. Lopputurnauspaikka päätetään myöhemmin. Suomi on ollut aiemmin peräti 17 kertaa poikien eri ikäluokkien EM-kisoissa.

Suomen pojat kukistivat keskiviikon iltapäivän pelissään Islannin myös helposti 3-0 (25-16, 25-17, 25-8).

Lähde: Lentopalloliitto