Suomen salibandymiesten matka Latvian MM-kisoissa jatkuu aikataulussa. Perjantaina pelatussa puolivälierässä Tanskasta ei ollut suurtakaan uhkaa, vaan Suomi otti 7-0-voiton ja jatkaa turnauksessa tappioitta.

Suomen voimahahmo puolivälierässä oli kovalla itseluottamuksella pelaava Peter Kotilainen. Turnauksen pistepörssin ykköstilasta taisteleva nuorukainen teki Tanskaa vastaan hattutempun. Turnauksen ja uransa ensimmäisen MM-ottelunsa pelannut Jarno Ihme piti puolestaan maalinsa koskemattomana ja palkittiin Suomen parhaana.

Ensimmäisissä MM-kisoissaan pelaava Kotilainen on tehnyt kansainvälisen läpimurtonsa. Maaleja on syntynyt jokaisessa neljässä MM-ottelussa, Viroa ja Tanskaa vastaan peräti hattutempun edestä. Saksa-ottelussa hän kunnostautui myös syöttäjänä (1+4). Eikä nuorukainen ole kainostellut kertoa tavoitteistaan median edessä, vaan on saanut jo lempinimen Pörssi-Kotilainen.

Tanska-ottelusta tuli sellainen kuin etukäteen uumoiltiin. Taitavampi Suomi piti palloa suvereenisti ja yritti löytää välejä Tanskan viisikkopuolustuksesta. Suomi iski maaleja myös vastaiskuista.

– Hallittu ja tasapainoinen esitys. Pikkuisen jouduttiin uhraamaan energiaa, mutta toivottavasti se ei paina jaloissa lauantaina ja sunnuntaina, tiivisti päävalmentaja Petri Kettunen.

– Ottelu meni suunnilleen etukäteissuunnitelman mukaan. Ensimmäinen kymppi oli tarkoitus iskeä terävästi, mutta syöttöjen laatu ei ollut parasta mahdollista, mutta eiköhän nyt saatu karstat pois Kettunen jatkoi.

Välierässä vastaan tuleva Tshekki on Suomelle hyvin tuttu vastustaja. Edellisen kerran maat kohtasivat marraskuussa Ruotsissa pelatussa EuroFloorball Tour -turnauksessa, jolloin Suomi oli parempi 10-3.

Tuon voiton varaan ei Petri Kettusen mukaan ole varaa tuudittautua.

– Tshekki on ollut täällä paljon parempi ja jämäkämpi. Perustekeminen ei enää riitä, mutta omalla tasolla kun pelataan, niin pärjätään.

Maalivahti Ihme on samoilla linjoilla.

– Tshekki pelaa kovaa ja suoraviivaisesti kohti maalia ja joukkueessa Ruotsin Superliigassa pelaavia kavereita.

Lähde: Floorball.fi