Tässä on Britannian Vuoden urheilupersoona: ”Vaimoni ei äänestänyt minua!”

© Kuva: Getty Images

Britanniassa ei valita Vuoden urheilijaa, vaan Vuoden urheilupersoona. BBC:n gaalassa valinta kohdistui vähemmän yllättävään nimeen, tenniksen maailmanlistan ykköseksi ensi kertaa urallaan nousseeseen Andy Murray’in.

Hänestä tuli ensimmäinen urheilija, joka on voittanut saman palkinnon kolme kertaa. Toiseksi sijoittui triathlonisti Alistair Brownlee ja kolmanneksi 58-vuotias esteratsastaja Nick Skelton.

– Kuulin tunti ennen tilaisuutta, että vaimoni oli äänestänyt Nick Skeltonia! Se ei ollut kovin viisasta, kun joulu on jo ovella, Murray vitsaili BBC:n mukaan.

– Arvostan todella paljon tätä palkintoa ja kaikkien tukea. Tämä on ollut urani paras vuosi.

Murray voitti kauden aikana yhdeksän turnausta ja selvisi 17 turnauksessaan peräti 13 kertaa finaaliin. Hän kertoo yhden ison syyn menestykseensä 2016.

– Minusta tuli ensi kertaa isä tänä vuonna ja se on vaikuttanut todella positiivisesti, rakastan sitä. Alkuun se tuntui hiukan hankalalta, mutta vanhemmuuden myötä olen oppinut ymmärtämään, että elämässäni on muutakin tärkeää kuin urheilu. Se on taatusti auttanut minua pelaamaan paremmin, Murray sanoo.