Perjantaina upeasti neljänneksi sijoittunut suomalaisnelikko ei lauantaina päässyt odotettuun vauhtiin Norjan Lillehammerissa jatkuneella maailmancupkiertueella. Eero Hirvonen taisteli parhaana suomalaisena sijalle 18.

Hieman uneliaan mäkiosuuden jälkeen Hirvonen oli 24:ntenä ja Leevi Mutru 38:ntena. Ladulle lähdettiin nostamaan sijoituksia; Mutrun tavoite oli pisteissä.

Hirvonen lähti hiihtoon ennakkoluulottomasti. Sauvan katkeaminen kuitenkin rikkoi nuoren miehen hiihdon ja nousu tuloslistalla jäi vähäisemmäksi.

– Semmoisella taktiikalla lähdettiin, ettei ollut mitään hävittävää. Siinä lähti kovia hiihtäjiä siihen taakse. Lähdin siihen perään hiihtämään ja oli aika iso porukka. Siinä olisi ollut hyvä tulla koko kisa. Jotenkin siinä ryysiksessä vähän kolisi ja sauvan onnistuin saamaan poikki. Kisa meni vähän siihen. Kuitenkin ihan kohtuu tulos, että kahdenkymmenen joukossa tuommoisella sähläyksellä, selvitti Hirvonen.

Hirvonen nousi hiihto-osuudella 18:nneksi ja on nyt maailmancupin kokonaistilanteessa sijalla 10. Leevi Mutrun maailmancupin pistejahti jatkuu vielä, sijoitus lauantaina oli 33:s.

Ilkka Herola hylättiin liian korkean monon kantapään vuoksi. Päävalmentaja Petter Kukkonen oli hylkäyksestä erittäin harmissaan. Sunnuntaina yhdistetyn miehet siirtyvät suurmäkeen, joka yleisesti sopii suomalaisille hyvin.

– Nyt on hypätty vain pienestä mäestä. Huomenna hypätään vaan yksi hyppy, sen jälkeen tulee heti kilpailu eli se on aika hankala paikka. Se tuntuma joko löytyy siihen mäkeen tai ei löydy. Lähtökohtaisesti meidän urheilijoille iso mäki sopii hyvin, kommentoi Kukkonen.

Lähde: Hiihtoliitto