Anne-Mari Hyryläinen pinkoi ennätyksensä 2.32.19 Dubain maratonilla ja sijoittui 10:nnneksi.

Hyryläisen aika rikkoo elokuisten Lontoon MM-kisojen tulosrajan 2.36.00 ja nostaa juoksijan kotimaan kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi. Hyryläisen aiempi ennätys oli 2.34.12.

Hyryläinen juoksi puolimatkaan kahden ja puolen tunnin loppuaikaan tähtäävää vauhtia. Naisten kilpailun voitti etiopialainen Worknesh Degefa. Hän voitti uransa ensimmäisen maratonin loistoajalla 2.22.36. Toiseksi juoksi Etiopian Shure Demise ajalla 2.22.57.

Myös Laura Mannisen piti juosta Dubain maraton, mutta viimeiset pari viikkoa kiusannut pakaravaiva esti kilpailemisen.

– Kipu oli verryttelyssä sen verran viiltävä, että en startannut, Manninen sanoi.

Miesten kilpailun voitti etiopialainen Tamirat Tola. Rion olympiakisojen 10 000 metrin pronssimitalisti juoksi ennätyksensä 2.04.11 ja kuittasi 200 000 dollarin palkinnon voitosta, mutta jäi täpärästi 50 000 dollarin bonuksesta, joka olisi tullut kahden tunnin ja neljän minuutin alituksesta.

Etiopialainen mestarijuoksija Kenenisa Bekele lähti tavoittelemaan ME-tulosta, mutta keskeytti hieman puolenvälin jälkeen vasemmassa jalassa olleeseen vaivaan. Bekele tuli puoliväliin ajassa 1.02.48, mutta oli jo hyvän matkaa kärkiryhmää perässä.

Toiseksi miesten kilpailussa juoksi Etiopian Mule Washihun, 23, ajalla 2.06.46.

Lähde: Yleisurheilu.fi