Vaikka kuuden vuoden tauon jälkeen maailmancupeihin palannut Hannu Manninen ei päässyt sunnuntain kilpailuun lainkaan mukaan, oli lauantain kilpailun 18:s sija ja neljänneksi nopein hiihtoaika päävalmentaja Petter Kukkoselle vahva näyttö MM-Lahtea ajatellen.

Kukkonen oli erittäin tyytyväinen joukkueen viikonloppuun, eikä syyttä.

– Tämä meni paremmin kuin osasin odottaa, neljä TOP 10 sijoitusta ja seitsemän TOP 18 sijoitusta, Kukkonen sanoi YLE:lle.

– Kun maailmancupiin lähdettiin, meillä oli kaksi paikkaa siellä, nyt taitaa olla seuraavassa jo kuusi paikkaa. Tasomme on laajentunut huikeasti.

– Valmistautuminen kauteen on sujunut hyvin ja pojat ovat onnistuneet tekemään huippusuorituksia. Lahtea ajatellen näyttää erittäin hyvältä ja asia on niin, että tulemme ottamaan sieltä mitalin.

Hannu Manninen antoi väkevän näytön etenkin hiihtokunnostaan lauantain kilpailussa.

– Ilman muuta Hannu antoi lauantaina vahvan näytön. Hän kilpailee seuraavan kerran maailmancupissa Ranskassa kahden viikon päästä. Hannun hyppykunto harjoituksissa on ollut paljon parempi kuin mitä nyt nähtiin, pitää tehdä töitä, että se saadaan siirrettyä kilpailuihin, Kukkonen pohti.

– Hannu pystyy varmasti parantamaan vielä kevättä kohti ja hänestä on meille paljon iloa MM-kilpailuissa.