Yhdistetyn legenda, uransa aikana 48 maailmancupia voittanut Hannu Manninen, palaa Lahdessa lajin kovimpaan kilpailusarjaan maailmancupiin.

Syksyn aikana Mannisen kovaa triathlonistin kuntoa on hiottu lähemmäs yhdistetyssä tarvittavia ominaisuuksia.

– Triathlonin harjoittelu on hyvää perusharjoittelua. Mutta kun alkoi keskittyä hiihdon harjoitteluun, niin kilpailuvauhdin kaivaminen esiin oli ensisijainen tehtävä. Maksimaalinen suorituskyky häviää melko nopeasti, kun on niin pitkään lajista poissa, Manninen sanoo Hiihtoliiton tiedotteessa.

Manninen uskoo vahvasti Petter Kukkosen vetämän nuoren maajoukkueen mahdollisuuksiin. Ilkka Herola, Eero Hirvonen ja Arttu Mäkiaho ovat kaikki aloittaneet kauden loistavasti.

– Kun olen henkeen ja vereen itse yhdistetyn mies, niin tämä tilanne lämmittää tosi paljon. Viime kausi oli hieno. Ilkka otti podiumpaikan, mitä pitkään oli odotettu. Sitten tämä alkukausi, että Eero ja Arttu tulossa Ilkan peesissä. Koko ajan on ollut luottavainen fiilis, kun tietää ja tuntee Petterin ja hänen tapansa, että kehitystä tulee tasaisesti. On hieno nähdä, että tulosta syntyy, Manninen myhäilee.