Kaisa Mäkäräisen hiihtovauhti oi suvereenia Ruhpoldingissa ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa.

Kun ampumapaikoiltakin tuli nollat, oli voitto selvä. Toiseksi tullut maailmancupia johtava tshekin Gabriela Koukalova jäi 22 sekuntia.

– Tuntui hyvältä sekä suksella, että penkalla. Tosin ekalla ringillä mietin, että olisin kyllä voinut valita jonkun helpommankin työn, kun hiihto tuntui yllättävän raskaalta alkuun, mutta ehkä se siitä vähän piristy loppuun ja aina nolla-ammunnat antavat lisävoimaa ladullekin, Mäkäräinen kertoi ampumahiihtoliiton Facebook-sivuilla.

– Makuulla olin ehkä vähän varovainen, yksittäisiä huolellisia laukaisuja eikä mitään hätiköintiä. Pysty oli taas aika samanlaista kuin viestissä ja siitä viestin onnistumisesta sai kyllä itseluottamusta kovasti lisää.

Sunnuntaina on edessä takaa-ajokilpailu, johon Mäkäräinen säntää selkeästi ensin.

– Toivotaan, että sama tahti jatkuisi sunnuntaina, mutta jokainen päivä ja kisa on aina omansa eikä vanhoihin tuloksiin ole nojaamista.

– Latu oli tänään aika hidas uuden lumen takia ja varsinkin ohituskaistat olivat tahmaisia. Siellä tuli varmaan jokunen sekunti takkiin, kun kiertelin hitaampia useammassa kohdassa, Mäkäräinen kerto9.

Voiton siivittämänä hän jatkaa ampumahiihdon sprintticupin kärjessä ja kokonaiscupin kolmantena.

Tulokset:

1. Kaisa Mäkäräinen FIN 20.51,8 (0)
2. Gabriela Koukalova CZE + 22,0 (0)
3. Laura Dahlmeier GER + 30,1 (0)
4. Marie Dorin Habert FRA + 48,6 (1)
5. Dorothea Wierer ITA + 57,7 (0)
6. Franciska Hildebrand GER + 59,8 (0)
7. Hanna Öberg SWE +1.18,8 (0)
8. Galina Vishnevskaja UKR +1.20,3 (1)
9. Anais Bescond FRA +1.25,4 (0)
10. Magdalena Gwizdon POL +1.25,6 (0)