KOMMENTTI: MM-Lahdessa yllättävää mitalihavinaa: ”Käsittämätön tasonnosto!”

© Kuva: Getty Images

Suomalaiset yhdistetyn hiihtäjät ovat tehneet tällä kaudella loistavaa jälkeä. Vuosi sitten tuskin kukaan kuvitteli, että Suomella olisi mahdollisuus yhdistetyssä jopa pariinkin mitaliin Lahden MM-kisoissa. Tasonnosto on ollut liki käsittämätön.

Laji on ollut vuosia täysin Ilkka Herolan varassa, mutta nyt moni muukin on ottanut huiman kehitysloikan, etunenässä 20-vuotias Eero Hirvonen. Hirvonen on jopa ohittanut Herolan ykkösmiehenämme, hän on maailmancupissa kahdeksas, Herola 12:s.

Leevi Mutrukin on noussut jo sijalle 30, hänen kaikki pisteensä ovat tulleet neljästä edellisestä kilpailusta. Jos Mutrun alkukauden suoritustaso olisi ollut sama, hän olisi maailmancupissa 15 parhaan joukossa.

Kun tähän lisätään Hannu Manninen, joka oli kuuden vuoden tauon jälkeen Lahden maailmancupissa 18:s, on suomalaisilla todella vahva paketti Lahden MM-kilpailuja ajatellen. Näkymät ovat tyystin erilaiset kuin vuosi sitten.

Myös 19-vuotias Arttu Mäkiaho on väläytellyt ajoittain, mutta häneltä puuttuu vielä tasaisuus. Mannista lukuun ottamatta Suomen joukkueen ikärakenne on tulevaisuutta ajatellen lupaava: Eero Hirvosella on ikää 20, Ilkka Herolalla ja Leevi Mutrulla 21. Heillä on kaikilla vielä valtavasti kehityspotentiaalia, joten tulevaisuus näyttää erinomaiselta.

Suomalaiset ovat kasanneet tällä kaudella jo 568 henkilökohtaista maailmancupin pistettä. Vaikka kausi ei ole vielä edes puolivälissä, on pisteitä enemmän mitä viime kaudella tuli yhteensä. Silloin Herola keräsi yksin 473 pistettä, Hirvonen kuusi pistettä sekä Matti Herola ja Mikke Leinonen molemmat yhden pisteen. Nyt tuo kokonaismäärä liki kolminkertaistuu tällä tahdilla! Ja mikä hienointa, useampikin mies tulee keräämään nyt mainion pistepotin.

Kehityksen suunta peilautuu vielä paremmin, kun muistaa, että kaudella 2014-2015 suomalaiset keräsivät yhteensä vain 246 pistettä.

On selvää, että yhdistetyssä on tehty päävalmentaja Petter Kukkosen johdolla paljon asioita oikein. Koskahan mäkihypyssä tapahtuisi samanlainen ilmiö?

LAURI HOLLO


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!