Ristomatti Hakola maailmancupin viestistä: ”Kehitystä on tullut!”

© Kuva: Getty Images

Suomen naiset ja miehet päätyivät kuudenneksi maailmancupin 4×5 ja 4×7,5 kilometrin maailmancupin viestikisoissa Ruotsissa. Miesten kilpailussa Suomi taisteli ankkuri Ristomatti Hakolan kompuroinnista huolimatta voitosta loppuun asti.

Suomen naisnelikko Riitta-Liisa RoponenAnne KyllönenLaura MononenKrista Pärmäkoski nappasi Norjan ykkösjoukkueen voittamassa kisassa kuudennen sijan. Sairastuneen Kerttu Niskasen perinteisen avausosuudella korvannut Roponen toi Suomen vaihtoon 12:nnella sijalla 40 sekuntia kärjestä.

Toisen perinteisen osuuden hiihtänyt Kyllönen lähetti Monosen vapaalle vajaat minuutin kärkeä perässä kahdeksannella sijalla, Pärmäkoski lähti puolestaan vapaan päätösosuudelle samalla sijalla. Maalissa Suomi oli kuudes, reilut minuutin kärkeä perässä.

– Ilmoitin aamulla, ettei hiihdetä ollenkaan, kun ei saatu vaihtaa viestijärjestystä. Ritu itse sanoi, että hän voisi yrittää hiihtää. Kun ei ole neljään viikkoon hiihtänyt perinteistä, niin ei sillä tavalla kannata tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä. Hiihdettiin se, mitä oli hiihdettävissä, päävalmentaja Reijo Jylhä analysoi.

Miehissä voiton otti naisten tapaan Norja, Ruotsin ykkösjoukkue oli kakkonen ja Kanada kolmas.

Suomen kvartetti Sami JauhojärviIivo NiskanenLari LehtonenRistomatti Hakola ylitti maaliviivan 2,7 sekuntia voittajaa perässä sijalla kuusi.

– Kehitystä on tullut, Lillehammerissa jäin 1.40 minuuttia keulaan. Luonteeltaan viesti oli sellainen, että hiihdellään loppusuoralla ja katsotaan, kuka siinä on vahvin, Hakola kertoi ratkaisusta.

Perinteisen osuudet hiihtäneet olympiavoittajat Jauhojärvi ja Niskanen olivat omien hiihtojensa jälkeen sijoilla yhdeksän ja kolme. Etenkin Niskasen tekeminen kovassa seurassa oli erinomaista.

Vapaalla Lehtonen toi Suomen viimeisen vaihtoon sijalla viisi, osuudellaan kompuroinut ankkuri Hakola puolestaan ylitti maaliviivan lopulta kuudentena.

– Täytyy sanoa, ettei ollut viiden metrin päässä ketään. Vaikea sanoa, mitä tapahtui. Saman tien kun oli takamus maassa, niin mietin, että nyt äkkiä ylös sieltä, Hakola kertoi kaatumisestaan.

Suomi on viikonlopun kisojen jälkeen maiden yhteiscupissa kolmantena. Naisissa sijoitus on tällä hetkellä toinen ja miehissä neljäs.

(Lähde: Hiihtoliitto)


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.