Suomen naishiihtäjät tyytyväisiä: ”Jotain on tehty oikein”

© Kuva: Getty Images

Suomen ykkösjoukkue Susanna SaapunkiMari Laukkanen venyi hienosti viidenneksi maastohiihdon maailmancupin parisprintissä Toblachissa.

Miehissä paras suomalaiskaksikko, ykkösjoukkue Ristomatti HakolaMatias Strandvall päätyi 10:nneksi.

Suomen naisten ykkösjoukkue jäi voiton vieneelle Venäjän ykkösduolle Julia BelorukovaNatalia Matveeva 5,1 sekuntia.

– Ihan tosi mukava kokemus, erittäin hyvä taktisen silmän harjoittamiseen. Tietysti tärkeintä on kisapäivänä tehdä tulos siinä hetkessä, mutta samalla myös oppia tulevaa varten. Jos viimeiseksi rankattu joukkue nousee viidenneksi, niin jotain on tehty oikein. Tuntui, että oli parempi jalka kuin eilen, Mari Laukkanen mietti.

– Oli hauska hiihtää Marin kanssa, 15 joukkuetta radalle lähti, niin alussa sai tarkkana olla. Itselle toinen parisprintti, mukavaa oli, Saapunki komppasi.

Suomen toinen joukkue Andrea JulinKatri Lylynperä oli 12:s. Kakkospaikka meni Venäjän jälkeen Ruotsin ykkösjoukkueelle, Norjan ykkösjoukkue oli kolmas.

Miehissä Suomen ykkösjoukkue Ristomatti Hakola – Matias Strandvall oli kymmenes ja kakkosjoukkue Lauri VuorinenMartti Jylhä pykälää alempana 11:s. Strandvallin mukaan päivä jäi isossa kuvassa plus-merkkiseksi.

– Selvästi hyvä päivä Suomen joukkueille, molemmille. Harmillisesti Ristomatin sauva ei kestänyt painetta, vähän ehkä annettiin liikaa takkiin. Kaikilla neljällä hiihtäjällä oli tänään todella hyvä jalka ja äärimmäisen hyvä suksi. Kiitos huoltajille siitä, Strandvall sanoi.

Miesten kisan voiton nappasi kanadalaiskaksikko Len ValjasAlex Harvey ennen Ruotsin ja Italian ykkösjoukkueita.

(Lähde: Hiihtoliitto)