Mikko Korhonen ehti pelata 14 reikää ennen kuin järjestäjät olivat pakotettuja keskeyttämään golfin Euroopan kiertueen South African Openin toisen kierroksen ukkosen takia.

Korhosen kannalta keskeytys oli harmi, sillä nummelalainen löysi perjantaina loistavan vireen ja viimeisteli 14 reiän aikana peräti kuusi birdietä. Kun bogeja kertyi vain yksi, on Korhonen kierrostaan viisi alle parin. Se on myös hänen yhteistuloksensa ensimmäisen kierroksen sujuttua tuloksella par.

– Huomenna kello 7.15 jatkuu. Hyvää peliä on ollut tähän mennessä. Lyöminen on ollut hyvää ja putit ovat menneet kivasti sisään. Aamulla sitten uusiksi, Korhonen kommentoi.

Erinomaiset otteet riittivät jo käytännössä varmistamaan hänelle jatkopaikan Euroopan kiertueen kauden neljännessä kilpailussa, jonka palkintopotti on noin 1,04 miljoonaa euroa.

Kello 13.20 kierroksensa käynnistänyt Korhonen tehtaili päivän ensimmäisen birdiensä jo kentän toisella väylällä. Myös kahdelle seuraavalle reiälle hän viimeisteli birkut, kunnes päivän ensimmäinen ja ainoa kauneusvirhe näki päivänvalon bogin muodossa reiällä 6.

Sen Korhonen kuittasi välittömästi kahdella birdiellä. Tulosta on syntynyt etenkin kentän par-viitosilla, joista Korhonen pelasi perjantaina kolme ja teki jokaiselle birdiet.

Kisan kärkipaikalle nousi Englannin Graeme Storm (-12) mahtavan yhdeksän alle parin kierroksen myötä. Kisan vetonaula ja suurin maailmantähti Rory McIlroy jakaa viidettä sijaa yhdessä neljän muun pelaajan kanssa tuloksella yhdeksän alle.

Lähde: Korhosen tiedote