Bandyliigan välierät käynnistyvät keskiviikkona.

Runkosarjan voittanut Akilles kohtaa runkosarjan kolmanneksi sijoittuneen JPS:n. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti, jotka molemmat Akilles voitti. Porvoossa 8-2 ja Jyväskylässä 6-5. Kuntopuntari näyttää Akilleen kohdalta hyvää; viisi viimeistä ottelua ovat päättyneet voittoihin. JPS:n kuntopuntari osoittaa 4 voittoa ja yhden tappion.

Akilleen pelaajista Sami Laakkonen 7 (7+0), Denis Sadakov 7 (2+5) ja Ville-Veikko Angeria 6 (0+6) ovat niin hyvässä vireessä, että joukkue lähtee suosikkina välieriin. JPS ei pysty vastaamaan hyökkäyspelivoimaan, ellei Mikko Rytköstä nosteta ylös. Puolivälierien tehokkaimmat olivat Nico Nevalainen 4 (4+0), Tatu Ässämäki 3 (2+1) ja Sampsa Purhonen 3 (1+2).

Toisessa otteluparissa runkosarjassa toiseksi sijoittunut Kampparit saa vastaansa Veiterän. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kolmesti. Kaksi ensimmäistä meni Kamppareille maalein 6-5 ja 6-3 mutta sarjan lopussa Veiterä voitti Lappeenrannassa maalein 8-4.

Kamppareiden viiden viimeisen ottelun kuntopuntari osoittaa kolme voittoa ja kaksi tappiota. Kimmo Huotelinin lähes kuukauden poissaolo on näkynyt mustien peleissä. Veiterän kuntopuntari sen sijaan näyttää hyvältä. Viisi perättäistä voittoa.

Kamppareista viime otteluissa vahvasti ovat pelanneet Juho Liukkonen 7 (3+4), Kalle Lempinen 6 (5+1) ja Artem Shekhovtsov 4 (2+2).

Veiterän pelaajista Tomi Hauska on päässyt hyvään vireeseen ja johtaa pudotuspelien pistepörssiä tehoilla 8 (4+4). Tomia säestävät maalintekijöinä Janne Hauska ja Tero Liimatainen kahdella maalillaan.

Välierät pelataan paras viidestä -periaatteella.

Lähde: Finbandy