© Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen etenemässä jatkoon Australiassa – viimeisellä reiällä upea lyönti

Mikko Korhonen jatkaa puhdasta saldoaan ja tulee etenemään jatkoon myös kauden viidennessä kilpailussaan golfin Euroopan kiertueella.

Vaikka perjantai (73/+1) ei tuloksellisesti sujunut hyvin, riittää Korhosen yhteistulos -3 erittäin suurella todennäköisyydellä päivän päätteeksi pitämään hänet niiden 65 parhaan joukossa, jotka jatkavat kilpailua lauantaina.

Vaikka jatkopaikka tiesi sitä, ettei Korhonen ole edelleenkään karsiutunut kertaakaan koko kaudella, ei suoritus kirvoittanut kehuja pelaajalta itseltään.

– Nyt oli kyllä sitten aivan surkea päivä. Ei yhtään hyvää lyöntiä oikeasti, kunnes tullaan vikalle ja olen tilanteessa -1 tietäen, että birdie tarvitaan jatkoon: lyön rauta-ysin suoraan sisään! Matkaa 131m, hän kertasi jatkopaikan ratkaissutta päivän valopilkkua.

Korhonen sai jälleen perjantaina osansa aikaerorasituksesta, kun joutui lähtemään kentälle ensimmäisessä tyhmässä kello 6.40 paikallista eli kello 0.40 Suomen aikaa.

– Aivan sumussa olin aamulla 06:40 tiillä. Olin jo puoliksi asennoitunut pitämään vapaan viikonlopun, mutta onneksi kävi toisin. No, nyt saa vähän lepoa ennen huomista, ja ehkä löytyy lisää energiaa, hän päätti.

Päivän aikana Korhonen teki eaglen lisäksi yhden birdien ja neljä bogia. World Super 6 Perth -kilpailussa yhdistetään ensimmäistä kertaa lyönti- ja reikäpelimuodot. Kolmen kierroksen jälkeen jatkoon selviytyvät 24 parasta pelaajaa ratkovat lopullisen paremmuutensa kuuden reiän mittaisissa reikäpeliotteluissa sunnuntaina.

Kun toinen kisapäivä on kesken, Korhonen on kisassa jaetulla sijalla 45. Eroa 25 parhaan joukkoon on kuitenkin vain pari lyöntiä.

Lähde: Korhosen tiedote