Lahden MM-hiihtojen avauspäivä on takana. Suomalaisittain nähtiin hyviä suorituksia. Tässä päivän arvosanat.

Ristomatti Hakola 9,5 (sprintin 6:s)
Finaalipaikka on aina erinomainen suoritus. Selkä notkahti finaalin viimeiseen ylämäkeen ja peli mitalien suhteen oli menetetty. Joka tapauksessa hieno ja ennakkoluuloton päivä Hakolalta – ja uran paras arvokisasuoritus.

Mari Laukkanen 9+ (sprintin 8:s)
Hieno suoritus heti ampumahiihdon MM-kisojen jälkeen. Välierästä olisi ollut mahdollisuus finaaliinkin, mutta Laukkanen horjahti juuri loppusuoran alussa ja rytmi sekosi hetkeksi. Joka tapauksessa kahdeksas sija oli komea suoritus ja Laukkanen hiihti taktisesti paljon kypsemmin kuin kauden kahdessa MC-startissa. Olisi ainesta hienolle uralle myös ilman asetta selässä…

Martti Jylhä 9 (sprintin 7:s)
Jylhän alkukausi oli kaamea, mutta kunto alkoi löytyä juuri oikealla hetkellä. Välieräpaikka ja seitsemäs sija oli häneltä uran parasta hiihtämistä. Finaalipaikka ei jäänyt kauas. Komea päivä.

Anssi Pentsinen 8- (sprintin 29:s)
Puolivälierä lähti hyvin liikkeelle, mutta viimeisessä ylämäessä jerkku loppui ja peli oli pelattu. Välieräpaikka olisi ollut Pentsiseltä jo yläkanttiin, joten aika lailla perussuoritus.

Matias Strandvall 7,5 (sprintin 27:s)
Miehestä huokui tänään, että kunto oli kohdillaan ja mono syönnillä. Puolivälierässä tuli kuitenkin taktisesti surkea hiihto. Strandvall jäi pahaan pussiin viimeisessä ylämäessä ja tippui kakkossijalta viidenneksi. Lopussa hän yritti vielä nousua kärkeen, mutta venäläishiihtäjä käytännössä kamppasi hänet nurin. Surkea juttu, sillä kaikesta päätellen mies on elämänsä kunnossa.

Susanna Saapunki 7,5 (sprintin 34:s)
2,49 sekuntia jatkopaikasta eli ihan omalla tasollaan. Ikää 24 vuotta ja maailmancupin debyytti jo kolme vuotta sitten. Kehitys jäänyt hiukan junnaamaan paikoilleen.

Andrea Julin 7,5 (sprintin 40:s)
22-vuotias Julin oli ensi kertaa arvokisoissa. Jäi 4,25 sekuntia jatkopaikasta, mikä oli vähemmän kuin Otepään maailmancupissa. Ihan kelvollinen suoritus.

Julia Kykkänen 7 (mäkikarsinnan 20:s)
Kykkäsen hyppy meni melkoiseksi puristamiseksi. Hän kertoi itse jännittäneensä, vaikka arvokisakokemusta on jo paljon. Itse kilpailussa ei passaa jännityksen takia menettää yhtään mitään, niin kova taso naisten mäkihypyn kärjessä nykyisin on.

Jenny Rautionaho 7 (mäkikarsinnan 34:s)
Hyppäsi omalla tasollaan, joka ei ole vielä ihan MM-taso. Opintoreissu. Matkaa varsinaiseen kilpailuun jäi yhdeksän pistettä.

Susanna Forsström 6,5 (mäkikarsinnan 32:s)
Jäi nelisen pistettä kisapaikasta, mikä oli pieni pettymys, koska oli mukana kilpailussa kaksi vuotta sitten MM-Falunissa. Kehitys on jämähtänyt paikoilleen.

Katri Lylynperä 6,5 (sprintin 32:s)
23-vuotias hiihtäjä oli Otepäässä erissä, mutta jäi siitä nyt 2,13 sekuntia. Pieni pettymys, olisi voinut kuvitella, että kotikisat siivittävät eriin nytkin.

LAURI HOLLO